10 greseli pe care sa nu le faci cand vine vorba despre clearomizorul pentru tigara electronica

Ai avut vreodata probleme cu clearomizoarele pentru tigara electronica? Mai jos gasesti o lista de greseli pe care le poti face cu aceste dispozitive, dar si metodele prin care sa eviti aceste probleme, sa prelungesti viata clearomizorului, sa economisesti bani si sa te bucuri mai mult de experienta vapatului.

Greseala nr 1. Sa inunzi clearomizorul

Cand umpli clearomizorul pentru tigara electronica cu e-lichid, ai grija ca acesta sa nu ajunga pe tubul/cosul din centru, pentru ca dispozitivul se va inunda. Daca totusi inunzi clearomizorul (iti vei da seama dupa un sunet care seamănă cu un bolborosit), incearca sa scoti partea de jos si sa sufli continutul intr-un servetel, pentru a curata dispozitivul.

2. Sa folosesti clearomizorul imediat dupa umplere

Daca vei folosi tigara electronica imediat dupa ce i-ai umplut clearomizorul, vei obtine acel gust neplacut de ars. In cazul bobinelor obisnuite, ar trebui sa lasi e-lichidul in clearomizor timp de 3-5 minute inainte de a folosi tigara electronica, iar in cazul bobinelor sub-ohm, in jur de 5-10 minute.

3. Sa tragi pufuri extrem de lungi

Unii vaperi trag din tigara electronica pana la 20 de secunde, dar acest lucru poate distruge atomizorul, in special daca folosesti unul sub-ohm.

4. Sa nu blochezi tigara atunci cand o transporți in buzunar sau in geanta

Cele mai multe tigari electronice pot fi blocate apasand de 5 ori consecutiv pe butonul de activare a bateriei. Procedand astfel, eliminam riscul ca tigara electronica sa se declanseze accidental, protejandu-ne atomizorul.

5. Sa lasi e-lichidul sa ajunga la un nivel prea scazut

O alta greseala este sa lasi lichidul pentru tigara electronica sa ajunga la un nivel prea scazut. Daca lichidul din clearomizor scade sub un anumit nivel, atomizorul se poate arde sau poate avea o durata de viata mult mai scazuta.

6. Sa umpli clearomizorul prin partea gresita

Clearomizoarele obisnuite se umplu prin partea de sus, iar cele de tip bottom-coil, prin cea de jos. Daca ambele capete ale clearomizor-ului tau se pot scoate (exista si unele clearomizoare la care doar unul dintre capete se poate scoate), trebuie sa fii atent la acest aspect si sa identifici pe ce parte se face alimentarea cu e-lichid.

7. Sa apesi butonul tigarii electronice inainte sa vapezi

Unii vaperi prefera sa apese butonul tigarii electronice inainte de a inhala, deoarece acesta produce un sunet placut, ca de fierbere. Totusi, apasarea butonului inainte sa vapezi poate duce la condensarea lichidului pentru tigara electronica si, prin urmare, la scaderea productiei de vapori.

8. Sa nu insurubezi bobina suficient

Cand asamblezi clearomizorul, asigura-te ca bobina (rezistenta) este insurubata suficient, fara a fi prea stransa. Acest lucru va preveni scurgerile.

9. Sa folosesti o baterie cu voltaj mic

De foarte multe ori, vaperii neexperimentati cumpara un clearomizor de top si il cupleaza cu o baterie cu voltaj mic, dupa care se intreaba de ce nu obtin rezultatele scontate. Practic, cu cat un clearomizor este mai puternic, cu atat si bateria trebuie sa aiba un voltaj mai mare.

10. Sa folosesti setarile gresite de putere

Daca puterea (numarul de wati) dispozitivului tau este prea mare pentru rezistenta bobinei, aceasta se poate arde rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *