Dacă vrei să ștergi efectele lăsate de consumul de cafea sau de ceai asupra danturii tale, atunci ar trebui să îți faci o programare la dentist pentru un detartraj. Detartrajul durează în jur de 30 de minute și principalul său scop este acela de a elimina tartrul și placa dentară de pe suprafața dinților. În urma acestui procedeu tartrul este complet eliminat și dinții sunt mai albi cu un ton-două.

Dacă mergi cel puțin o dată pe an la dentist, cu siguranță ți s-a vorbit despre numeroasele beneficii conferite de detartraj. Însă, informațiile cu privire la acest procedeu sunt destul de puține, drept urmare este important să știm cât mai multe lucruri despre detartraj pentru a preveni unele afecțiuni.

Care sunt avantajele oferite de detartrajul efectuat în Iași?

Elimină în mod eficient depozitele dentare. Formarea plăcii dentare demonstrează limitele igienii buco-dentare în ciuda numeroaselor eforturi pe care le depunem pentru a o menține. Medicul stomatolog îți va recomanda cu siguranță efectuarea unui detartraj pentru a elimina depozitele cauzate de bacterii și de salivă care constitie placa dentară. Dacă nu dorești să efectuezi acest procedeu în cabinetul medicului stomatolog trebuie să știi că există metode de încercat și acasă însă rezultatele nu se compară cu cele oferite de profesioniști.

Întărește igiena buco-dentară. În viața de zi cu zi, oamenii se străduiesc să respecte frecvența de periaj recomandată de medicii stomatologi pentru asigurarea unei igiene buco-dentare adecvate. Fără să eliminăm sau să reducem obiceiurile sănătoase, detartrajul executat la un cabinet stomatologic din Iași întărește și stimulează imunitatea. Medicul dentist poate completa acest procedeu cu instrumente adaptate și să efectueze un polish dentar pentru a îmbunătăți suprafața dinților.

Asigură o funcție preventivă. Detartrajul poate fi recomandat în caz de gingivită sau de parodontoză și poate asigura un rol preventiv. Respectând vizita medicală semestrială, recomandată de medicul stomatolog vei reuși să identifici eventualele probleme și să le tratezi cu mai mare ușurință și mai rapid. Un detartraj realizat în Iași încă de la apariția primelor semne de placă dentară garantează un zâmbet mai alb, mai strălucitor.

Ne ajută să economisim bani. Chiar dacă pe termen scurt un detartraj în Iași presupune anumite costuri pentru cei care caută preț detartraj Iași, dacă te îngrijești în mod corespunzător acasă și vei merge în mod regulat la dentist, vei reuși să economisești mai mult pe parcursul vieții. Un detartraj ne ajută să prevenim cariile însă, mai important, ne ajută să identificăm cariile aflate într-un stadiu incipient. O carie mică,tratată, ne poate costa câteva sute de lei dar dacă este netratată poate duce la complicații precum dinți pierduți sau infecții. Drept urmare, este mai bine să prevenim decât să tratăm și, după cum am spus și mai sus, detartrajul are o funcție prevenitvă.

Iată 10 motive pentru care toată lumea adoră detartrajul:

–        Ne ajută să avem dinți mai albi și mai estetici;

–        Ne pune în valoare chipul și zâmbetul;

–        Ne face mai seducători;

–        Evităm respirația urât mirositoare;

–        Ne conferă încredere în propriile forțe;

–        Ne ajută să facem o primă impresie bună;

–        Ne ajută să evităm căderea dinților;

–        Minimizează riscul apariției problemelor cardiace;

–        Facilitează întreținerea dinților și periajul;

–        Este recomandat și de specialiștii din alte domenii;