Poate ca inainte de izbucnirea pandemiei cei mai multi dintre noi tratam superficial igiena mainilor. Fie ca ne grabeam sau eram neatenti, nu acordam suficient timp si interes acestui proces, poate mic, dar atat de important pentru sanatatea noastra. Acum nu mai este loc de scuze daca vrem sa ne protejam pe noi si pe cei din jurul nostru.

Igiena mainilor este primordiala in aceste vremuri in care trebuie sa ne ferim de un inamic invizibil, dar care ne pune intr-un mare pericol, coronavirusul. Iata mai jos cele 2 reguli esentiale pentru igiena mainilor:

  1. Spalarea corecta pe maini

Specialistii recomanda sa nu ne grabim cand ne spalam pe maini si sa acordam minim 20 de secunde pentru a ne asigura ca scapam de cei mai multi dintre germeni si bacterii. Insa, nu doar timpul conteaza, ci si modul in care o facem. Pe langa palme, trebuie sa ne spalam bine pe partea exterioara a acestora pana la incheieturi, in zona dintre degete si sub unghii. Este indicat sa nu folosim un sapun dur care sa ne afecteze pielea mainilor, ci un sapun emolient, iar apa sa fie la temperatura corpului. De asemenea, dupa ce ne-am spalat pe maini putem folosi o crema hidratanta care sa impiedice craparea si uscarea pielii, pentru ca vom repeta acest proces de foarte multe ori pe parcursul unei zile.

Inainte de a manca, dupa ce ducem gunoiul, dupa ce venim de la cumparaturi, dupa ce venim in contact cu suprafete atinse si de alti oameni, dupa ce mangaiem un animal si ii facem toaleta, inainte de ingrijirea unui bebelus, inainte si dupa ingrijirea unei persoane bolnave, sunt doar o parte dintre momentele cheie in care este obligatoriu sa ne spalam corect pe maini.

Exista momente si situatii precum iesirea dintr-un magazin, de la doctor, dintr-un mijloc de transport in comun, in care nu ne putem spala imediat pe maini de aceea un dezinfectant ethanol ne poate salva. Pentru siguranta noastra este recomandat sa alegem un dezinfectant maini farmacie asa cum este Alsept cu 68% ethanol care poate fi achizitionat de pe farmacia online www.onlinefarmacia.ro. Este nevoie sa aplicam doar o cantitate mica din acest dezinfectant cu proprietati antibacteriene pentru a ne proteja. Alsept contine glicerina ce ingrijeste si previne uscarea pielii mainilor, o caracteristica de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui dezinfectant pentru a avea grija si de sanatatea pielii noastre. 

Aceste doua reguli sunt extrem de simple si usor de urmat, iar daca le urmam nu doar ca putem micsora riscul infectarii cu coronavirus pentru noi, ci si pentru cei dragi.

Au văzut: 679