La ora actuală, telefonul mobil este o necesitate. Fie că intenționezi să achiziționezi unul pentru copilul tău, cineva drag din familie sau chiar pentru tine, va trebui să acorzi o atenție specială tuturor funcțiilor pe care acesta le are. Varietatea existentă pe piață este cu atât mai mare, cu cât producătorii anunță lansarea unui model nou la fiecare câteva luni.

Pentru a nu cădea în plasa majorității furnizorilor, cel mai bun telefon se alege în funcție de caracteristicile pe care le are. Descoperă alături de noi trei dintre cele mai importante, cărora să le acorzi atenție deplină.

  1. Memoria RAM disponibilă

Spre deosebire de alți factori cum sunt prețul sau designul, capacitatea disponibilă a memoriei RAM joacă un rol crucial în alegerea telefonului. Acesta reprezintă un indicator de performanță care asigură rularea sistemului de operare și a aplicațiilor. În plus, este necesar pentru asigurarea multitaskingului. Prin intermediul lui, se asigură rularea simultană a mai multor aplicații pe telefon. De ceea, cu cât memoria RAM este mai mare, cu atât telefonul este mai bun.

Telefoanele care au o memorie RAM de 1GB sunt la un nivel acceptabil. Acestea pot să ruleze aplicații simultan fără sa se blocheze, multitasking-ul fiind fluid. Bineînțeles, cele cu memoria de 2GB sau chiar 4GB sunt cu atât mai bune, cu cât permit rularea unor aplicații mult mai complexe în același timp. Există modele pe piață cu memorie RAM chiar mai mare de 4GB, însă și prețul cerut este unul pe măsură.

Evită însă telefoanele care au o memorie RAM de doar 512MB. Acestea pot deveni foarte lente, afectând buna gestionare a telefonului mobil.

  • Dimensiunea telefonului

La fel ca la orice alt gadget din casă, și dimensiunea telefonului mobil se măsoară în inch. Din punct de vedere tehnic, această valoare reprezintă diagonala ecranului. Potrivit specialiștilor, telefoanele care au marginile înguste arată mult mai bine și sunt mult mai populare.

Comparativ cu ultimii ani, în care preferințele cumpărătorilor se axau pe telefoane cât mai mici, astăzi întâlnim alegeri din ce în ce mai variate. Cu toate acestea, majoritatea se concentrează spre telefoanele cu ecran mare, întrucât este mai practic și mai lizibil. Amintește-ți să arunci, din când în când, un ochi la bugetul pe care îl ai la dispoziție. Modelele cu ecran mare au preț mai mare, ceea ce ar putea să-ți afecteze previziunile financiare.

  • Designul

În ciuda faptului că l-am lăsat la final, designul este un factor cu adevărat important în alegerea pe care urmează să o faci. Chiar dacă un model anume este ideal din punct de vedere tehnic, experiența de utilizare ar putea fi grav afectată, în măsura în care designul ales nu este deloc fiabil și practic.

Alege cel mai bun telefon la orice oră din zi sau din noapte, bazându-te pe caracteristicile expuse în rândurile de mai sus.

Au văzut: 614