topstrong.ro

Odata cu instalarea sezonului cald, preocuparea pentru gradinarit este una care se manifesta tot mai intens si care nu trebuie neglijata. Este foarte important sa te poti bucura de o gradina bine toaletata, in care sa te poti plimba cu drag si pe care sa o poti prezenta inclusiv musafirilor tai. A avea grija de pomii si copacii din gradina nu este, insa, doar un hobby, ci si o necesitate. Vrei sa ai o gradina ingrijita si pentru ca arborii care o alcatuiesc sa fie sanatosi si sa te bucure an de an prin prezenta lor atat de placuta.

Insa a toaleta arborii nu este mereu o activitate usoara sau placuta, pentru ca poate implica un efort epuizant. Din fericire, exista instrumente disponibile pe piata, la care poti apela pentru a face ca aceasta activitate sa fie una mult mai placuta si usor de practicat. Daca vrei sa ai grija in mod eficient de gradina ta, nu ai cum sa nu te gandesti la achizitia unui tocator de crengi. Acest utilaj este usor de manevrat si foarte eficient. Pentru a gasi, insa, cea mai buna varianta, este nevoie sa acorzi atentie catorva criterii. Noi ti le vom prezenta pe cele mai importante trei dintre ele.

1.  Tipul de energie necesar unui tocator de crengi

La fel ca toate utilajele de gradinarit, si tocatorul de crengi functioneaza pe baza unui tip de energie. Poate fi vorba despre energia generata de un motor care functioneaza pe baza de carburant sau de energie electrica. Prima categorie de tocatoare, cele care functioneaza pe baza de carburant, este una eficienta din punct de vedere al puterii. Aceste tocatoare apeleaza la benzina si au in dotare motoare cu ardere interna, foarte performante. Ele au si avantajul de a functiona fara a depinde de conectarea la o sursa de energie. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca motorul este in permanenta alimentat. Altfel spus, benzina nu trebuie sa lipseasca din rezervor, pentru o functionare cat mai indelungata. Foarte eficient si puternic, tocatorul de crengi pe benzina este si zgomotos si poate sa coste destul de mult.

Alternativa mai silentioasa si mai prietenoasa si cu mediul inconjurator, dar si mai slaba din punct de vedere al puterii, este cea a tocatorului de crengi electric. Acesta functioneaza conectat la priza si este util in cazul in care ai de faramitat frunze, iarba sau ai de toaletat arbusti mici. Solutia este una foarte buna pentru gradinile de dimensiuni reduse. De asemenea, un tocator de crengi electric este mai ieftin decat unul pe benzina.

2.  Puterea tocatorului

Asa cum ai putut afla anterior, puterea unui tocator de crengi este dependenta de tipul de energie pe care il utilizeaza utilajul pentru a functiona. Cele pe benzina sunt mai puternice, iar cele electrice mai slabe. Pentru a avea o imagine mai clara, trebuie sa stii ca un motor potrivit pentru o gradina mare, sau chiar pentru o livada, va avea o putere de pana la 3500W. Pentru un uz nu foarte intens sau pentru gradini de dimensiuni mai mici, sunt ideale si tocatoarele cu temperaturi de 2000-2500W. Acestea sunt mai accesibile la pret, consuma mai putin si pot fi deplasate cu usurinta.

3.  Diametrul de taiere al tocatorului

Prin diametrul de taiere al unui tocator de crengi se intelege ce diametru maxim poate avea o creanga care sa poata fi maruntita de lamele tocatorului. De regula, dimensiunea maxima comuna a tocatoarelor de calitate ajunge la 35mm. Este foarte important sa tii cont de acest aspect, pentru ca, de multe ori, activitatea de taiere a crengilor se poate dovedi imposibil de finalizat de catre tocatoarele care nu au o capacitate de functionare optima. Acest lucru echivaleaza cu un efort fizic suplimentar pentru tine. Pe TopStrong.ro ai acces la o gama extinsa si variata de tocatoare de crengi calitative. Sunt disponibile atat modele de tocatoare pe benzina, cat si modele electrice, la preturi convenabile

Au văzut: 381