Toată lumea știe că muzica este un limbaj universal cu o însușire unică de a comunica și de a te conecta la tot ce înseamnă universul. Gândește-te la felul în care asociezi perioade sau persoane din viața ta cu anumite melodii sau cu un stil de muzică. Doar ascultând sau rememorând un ritm sau sunet specific poate să-ți trezească o mulțime de amintiri și emoții.

Fie că ești înclinat spre spiritualitate, fie că ești o persoană mai practică, muzica are darul de a se potrivi oricărui om deschis la puterile sale. Cu atât mai mult, muzica rezonează la un nivel mult mai profund decât înțelegerea cognitivă a celui care o ascultă, dacă acesta crede în puterea sa vindecătoare. Muzica îți influențează mintea, corpul și spiritul în nenumărate feluri. Tocmai de aceea, este important să știi cum te poți bucura de beneficiile ei.

Iată 3 feluri prin care muzica se poate transforma într-o experiență spirituală

  1. Cântă. Chiar dacă ai senzația despre tine că nu ai niciun talent muzical, săcânți la un instrument poate avea avantaje incredibile asupra stării tale de spirit. Nu trebuie să începi direct cu un instrument complex, cum este vioara sau pianul. Populare pentru sunetele specifice, instrumentele de percutie tradiționale pot fi cea mai bună alegere atât pentru rezonanță puternică și echilibrată pe care o oferă, cât și pentru partea distractivă a folosirii acestora. De exemplu, la McMusic.ro găsești o varietate de care nu numai că te vor duce cu gândul la spiritualitatea culturilor tribale, dar vor avea și efecte terapeutice asupra corpului.

  2. Ascultă. Muzica poate juca un rol important în viața spirituală a unei persoane sau a unei comunități, fiind folosită de-a lungul vremii, în ceremonii sub diverse forme. Ascultarea muzicii poate oferi un tip de experiență spirituală, indiferent de felul în care o faci. De exemplu, poți alege să asculți o meditație ghidată care are ca fundal sonor muzică instrumentală sau un mix între instrumente și sunete ale naturii. Vei observa beneficiile destul de repede: reduce considerabil stările de anxietate și contribuie o stare de bine fizică și psihică.

  3. Mișcă-ți corpul. Fie că folosești o muzică instrumentală pentru yoga sau alte forme de mișcare, fie că pur și simplu îți lași corpul să se miște în ritmul muzicii, această experiență îți va schimba starea de spirit. Dansul a fost recunoscut dintotdeauna pentru beneficiile sale spirituale. Este unul dintre felurile în care te poți bucura de o energie specială trăind momentul prezent și reducând considerabil stresul și tiparele negative.

Acestea sunt cele mai importante feluri prin care te poți bucura de muzică, dar modul în care le vei adapta felului tău de a fi și de a trăi va face diferența. Învață să folosești beneficiile spirituale ale muzicii pentru a contribui la îmbunătățirea stării generale de spirit. Nu pune, însă, prea multă presiune pe ce ar trebui să simți sau cum ar trebui să sune muzica pe care încerci să o creezi – atât timp cât te simți bine, o vei resimți în tot corpul și în starea de spirit.

 Sursă foto: Pexels.com

Au văzut: 94