Cand vorbim de esarfe femei acestea reprezinta accesoriile care pot schimba instantaneu o stilizare monotona si simpla intr-un look original. Pariziencele stiu acest lucru foarte bine, deoarece considera ca este un element obligatoriu al garderobei. Esarfe dama sunt facute din multe materiale, precum: matase, casmir, lana, viscoza, fir acrylic sau chiar polyester. Cea mai buna investitie o veti face daca veti alege o esarfa de dama de forma patrata, cu latura de 90 cm, care iti va oferi posibilitatea de a o purta intr-o multitudine de variante.

Iata care sunt cele mai populare 3 moduri de a purta esarfele.

Esarfa legata de geanta

Te-ai plictisit deja de poseta purtata de mai multe sezoane si cauti o modalitate de a-i diversifica aspectul? Opteaza pentru o esarfa si înfasoara acest accesoriu în jurul manerului posetei. Un astfel de truc simplu te va asigura ca nu intalnesti pe nimeni cu aceeasi geanta si creezi un model complet nou!

Esarfa in jurul gatului

Legarea unei esarfe in jurul gatului este cea mai versatila si cea mai veche metoda de purtare a acestui accesoriu. Acest lucru se poate face in mai multe moduri – pliata astfel incat sa aiba capete scurte si legata intr-o parte a gatului (asa cum fac de obicei pariziencele) sau introdusa sub gulerul camasii (in acest caz trebuie legata in mijlocul gatului). A purta o esarfa alaturi de o camasa este o modalitate excelenta de a oferi caracter unei stilizari tip business. Totusi, acestea nu sunt singurele optiuni. Intr-o versiune usor mai lejera, esarfa poate fi purtata ca un colier masiv sau legata intr-o funda vizibila.

Esarfa in par

Daca asociezi imaginea fetelor pin-up din anii 40 si 50, atunci sigur stii ca unul dintre elementele caracteristice ale imbracamintei lor au fost esarfele asezate sub par si legate deasupra fruntii. Acest accesoriu poate fi purtat si astazi – nu doar in tinutele retro! Alte idei pentru a folosi o esarfa in par? Poti inlocui elasticul de par si sa o legi in jurul cozii sau impletiturii – acest truc romantic si feminin va fi perfect pentru outfiturile in stilul boho, la fel ca folosirea esarfei ca parte a unei impletituri sau a unui coc lejer.

Daca vei sta intr-o dupa-amiaza la o cafenea in Paris si vei privi pur si simplu la femeile care trec pe strada, vei intelege cu adevarat importanta unei esarfe. Vei vedea esarfe pe post de curele, accesorii decorative pentru genti si palarii, esarfe-top, esarfe-bentite de prins parul, esarfe prinse la gat intr-o multitudine de feluri si chiar esarfe pe post de genti de umar sau bratari.

Au văzut: 436