Imaginează și cum ar fi casa ta dacă ar avea cele mai potrivite corpuri de iluminat! Îți lansăm această  provocare pentru că ai ajuns aici fiindcă fie vechea lustră s-a demodat, fie ai nevoie de o schimbare. Oricare ar fi  situația,  nu știi ce să cumperi astfel încât să ai un interior armonios, mai ales că apartamentul tău e micuț.

 

Pe piață  găsești o mulțime de modele de corpuri de iluminat interior. Sunt spectaculoase, dar ai impresia că îți vor ieși prin pereți. Altele nu îți asigură suficientă lumină. Specialiștii în amenajări interioare îți dau câteva sfaturi cum să alegi corpurile de iluminat și cum să le amplasezi pentru o cameră luminoasă și elegantă.

Aliniază stilul corpului de iluminat cu designul interior al casei

 

Sunt absolut superbe candelabrele clasice cu cristale grele. Dar ce te faci dacă locuința ta a fost integral amenajată în stil minimalist? Sau poate îți place un corp de iluminat modern prevăzut cu becuri LED, dar casa ta e mobilată cu mobilier din lemn masiv și are draperii grele la ferestre. Ar strica tot aspectul!

 

Alege un corp de iluminat, indiferent de tipul acestuia (lustră, candelabru, aplică etc), care să păstreze liniile de design existente. Dacă decorezi casa în etape, alege stilul contemporan, întrucât acesta permite îmbinarea de elemente de amenajări interioare și existând totuși armonie vizuală.

Dimensiunea unui corp de iluminat trebuie să se raporteze la dimensiunea încăperii

 

În cazul în care ai un apartament mic, ar fi cel puțin hazardat să îți cumperi un corp de iluminat pentru living  de dimensiuni masive și cu multe ornamente. Alege mai degrabă o lustră simplă. Dacă stilul camerei îți permite, poți amplasa aplice pe perete, având grijă să păstrezi simetria încăperii și modul în care se distribuie lumina.

 

O opțiune economică ar fi să alegi corpuri de iluminat cu LED, consumul de energie electrică scăzând de aproximativ 9 ori fațîă de becurile convenționale.

Amplasează veioze sau aplice în unghiruile întunecate

 

În locuințele de mici, este o prioritate redimensionarea spațiului  din amenajare interiorului. Poți opta să înlocuiești tradiționala lustră,  amplasând aplice în colțurile întunecate ale încăperii.

 

În cazul unui apartament mobilat modern-minimalist, poți opta pentru spoturi LED încastrate în tavan-  la distanțe egale, iar în unghiurile în care nu pătrunde lumină naturală să montezi aplice de perete.

Au văzut: 174