Sfat SEO magazin online #1 – Foloseste cuvinte cheie relevante

Pentru ca informatiile produselor sa fie utile atat clientilor cat si motoarelor de cautare, un magazin online ar trebui sa fie usor de gasit, citi si inteles. Imaginile produselor ar trebui sa fie de calitate si sa reflecte intocmai culorile si marimile produselor.

Sfat SEO magazin online #2 – Creaza web designul tinand cont de clienti

Dezvoltarea unui magazin online si a paginilor de produs ar trebui gandite si realizate in asa fel incat sa ofere o experienta de cumparare cat mai usoara si placuta. Chiar daca un magazin online va oferi cele mai bune produse din domeniu la preturi sub medie, daca accesibilitatea acestuia va fi una greoaie, iar pasii necesari pentru finalizarea comenzilor greu de urmarit, atunci probabil ca potentialii clienti s-ar enerva si ar abandona procesul.

Web designul unui magazin online este foarte important si atunci cand vorbim de optimizarea SEO. Atunci cand un motor de cautare observa faptul ca un magazin online are o rata mare de bounce, adica utilizatorii acceseaza magazin online dar ies la scurt timp dupa ce au ajuns pe pagina magazinului online, website-ul va incepe in scurt timp sa scada in clasament. Este foarte important cand dorim realizarea unui magazin online sa tinem cont ca un website bine construit este capabil sa ofere un “bounce rate” mic, prin ghidarea utilizatorilor catre alte pagini conexe in care ar putea gasi alte produse similare.

Realizarea unui magazin online de succes se rezuma, printre altele, la faptul ca trebuie sa fie usor navigabil, meniurile si modalitatile de navigare sa fie gandite sa fie intuitive si sa puna la dispozitie utilizatorilor cat mai multe posibilitati de filtrare ale produselor. Indiferent ca vorbim de imaginile din bannere sau imaginile produselor, un magazin online trebuie sa se incarce rapid. Trebuie sa ti cont atunci cand incarci imagini, acestea sa fie optimizate special pentru mediul online. Timpul de incarcare al paginilor este un al factor de clasare in procesul de optimziare SEO. De aceea, este bine sa nu scapi din vedere viteza de incarcare a magazinului online.

Sfat SEO magazin online #3 – Foloeste URLuri cat mai simple

Tinand cont de standardele SEO, URL-urile ar trebui sa fie cat mai usor de citit, continiand cuvinte cheie relevante paginii la care face trimitere.

Motoarele de cautare pot obtine diverse informatii utile din componenta URLului. Chiar de la prima vedere, utilizatorul ar trebui sa-si faca o idee despre continutului paginii pe care urmeaza sa o deschida chiar din componenta URLului. Cand acestia incearca sa distrbuie linkul catre prieteni de exemplu, respectivii vor vedea despre ce este vorba si vor intra pentru mai multe detalii despre respectivul produs.

Daca ai nevoie de un audit SEO gratuit contacteaza-ne! Ne-ar placea sa fim partenerii tai in procesul de dezvoltare al magazinului tau online!

Au văzut: 1433