Fiecare dintre noi se mândrește cu anumite calități, dar nu toată lumea poate face performanță într-un job care aduce venituri atât de mari, încât este deseori considerat cel mai profitabil job din România. 

Nu este vorba despre meseria de programator, deși implică diverse platforme online, și nici despre vreo specializare în relații publice, deși trebuie să-ți pui constant în practică abilitățile de comunicare. Jobul la care ne referim este cel de model de videochat. 

Stigmatizată de societate, dar din ce în ce mai populară, mai sigură și mai atractivă pentru persoanele care își doresc să obțină lunar câștiguri de până la cinci ori mai mari decât salariul mediu pe economie, meseria de model nu este, însă, una ușoară și, contrar părerii generale, nu se bazează pe aspectul fizic. 

Care sunt calitățile obligatorii pentru un model de succes în industria videochatului? Ți le dezvăluim în rândurile următoare: 

Cunoașterea limbilor străine 

Videochatul presupune, în primul rând, comunicare. Dacă alegi să faci videochat non-adult (care nu presupune nuditate), o cunoaștere foarte bună a limbii engleze și a altor limbi de circulație internațională este foarte importantă. Dacă deja vorbești engleza foarte bine, ai un atu important, iar dacă ai nevoie de ajutor, poți alege să faci cursuri de perfecționare. 

Înainte de a alege să colaborezi cu un studio de videochat, interesează-te dacă îți pun la dispoziție beneficii sub forma cursurilor de limba engleză – îți vor fi de ajutor indiferent cât timp alegi să urmezi cariera de model. 

Social skills

Interacțiunile online cu persoane pe care nu le cunoști nu sunt nici ușoare și nici profitabile dacă nu știi să comunici verbal și nonverbal într-o manieră atractivă pentru interlocutor. Încasările unui model depind de carisma sa, iar fără abilități puternice de comunicare, fără capacitatea de a empatiza cu interlocutorii și de a le trezi interesul prin subiecte interesante de discuție, succesul s-ar putea lăsa așteptat. 

Seriozitate

Înainte să aștepți sume mari de bani, trebuie să tratezi cu seriozitate jobul de model de videochat. Și aici este la fel ca în orice altă meserie. Banii nu curg din cer, ci trebuie să muncești pentru ei și să te implici. Să știi să te organizezi foarte bine, să tratezi fiecare aspect al muncii tale cu respect și să fii responsabilă în fiecare moment.

Creativitate

Ca să-ți îndeplinești obiectivul de a câștiga mii de euro lunar, așa cum fac modelele cu experiență, trebuie să fii pregătită să te reinventezi mereu. Asta înseamnă, pe de o parte, să ai grijă de aspectul tău și de profilul tău online, dar și să investești constant în dezvoltarea ta personală. Schimbă-ți la anumite intervale fotografiile de profil, fă schimbări de look, caută mereu subiecte interesante de conversație.  

Atitudine pozitivă

Optimismul este o calitate care nu poate lipsi din arsenalul unui model de succes, din două motive. Primul motiv este că o atitudine pozitivă îți dă un aer încrezător care atrage – nimeni nu vrea să petreacă timp, în realitate sau în mediul virtual, cu o persoană mohorâtă, lipsită de viață, plictisită. 

Al doilea motiv este că optimismul și încrederea în forțele tale te pot propulsa pe primele locuri în topul modelelor de videochat. Când vezi partea plină a paharului nu doar că treci mult mai ușor peste eșecuri, ci înveți din ele și te străduiești să îmbunătățești aspectele care nu funcționează prea bine. O atitudine bazată pe găsirea soluțiilor va fi întotdeauna mai profitabilă decât una defetistă, și asta în orice industrie, nu doar în cea a videochatului. 

Acestea sunt calitățile principale necesare pentru a avea succes în cel mai bine plătit job din România. Ce spui, ai ce-ți trebuie pentru a face performanță? 

Au văzut: 322