botez

Sa devii parinte poate fi unul dintre cele mai frumoase momente din viata, insa evenimentele minunate nu se opresc acolo. In scurt timp dupa ce copilul a aparut printre noi e important sa i se organizeze botezul.

Pentru unii parinti acest eveniment poate inseamna multe batai de cap, insa daca se respecta anumite etape si pasi, atunci totul devine mult mai usor de organizat si nu se omite nici un detaliu.

Care sunt acesti pasi? Vom discuta in continuare despre fiecare in parte:

#1 Fa o lista de invitati

Cu siguranta iti doresti ca-n acea zi speciala pentru tine si copilul tau sa ai aproape cele mai indragite persoane, motiv pentru care trebuie sa-ti asezi gandurile si sa pui pe hartie toti invitatii.

De asemenea, asigura-te ca in acelasi timp te gandesti si la nasii de botez ai celui mic. Indiferent de alegere, va trebui sa ii anunti din timp pentru a te asigura ca pot onora aceasta invitatie.

Dupa ce ai facut aceasta lista si ai aproximat numarul total de invitati vei putea sa treci la urmatorul pas. Atentie, am spus aproximativ pentru ca e posibil ca pe parcurs o parte dintre acestia sa nu poata ajunge sau chiar sa adaugi cateva persoane in plus.

#2 Creeaza invitatiile

Pentru un astfel de eveniment e importanta sa faci si o invitatie pe masura. E ca si o carte de vizita cu privire la cum se va desfasura botezul. Asigura-te ca vei alege cu atentie design-ul invitatiilor, mesajul pe care il vei transmite si ca numarul acestora e ceva mai mare decat lista invitatilor. De ce? Unele se pot pierde, rupe, indoi, poti avea nevoie de mai multe decat te astepti si nu iti doresti sa treci prin situatia in care nu mai ai nici una, de asta iti recomand sa faci cateva in plus pentru a scapa de astfel de griji.

#3 Programeaza ceremonia religioasa

Nu trebuie sa uitam faptul ca intregul botez se invarte in jurul aspectului religios. E primul eveniment major de acest fel din viata micutului tau si trebuie sa te asiguri ca totul se va desfasura ca la carte.

Trebuie sa alegi locul in care se va efectua botezul, iar mai apoi sa programezi data la care se va desfasura intreaga ceremonie religioasa. Totodata, fa o lista cu ceea ce trebuie la biserica, gen lumanari, prosoape si multe altele.

#4 Inchiriaza un spatiu pe masura

Daca ai o lista de invitati atunci vei putea sti catre ce restaurant sa-ti indrepti atentia. In felul acesta va trebui sa il inchiriezi din timp. Ei bine, spre deosebire de nunti, poti gasi un spatiu pentru botez ceva mai usor, pentru ca numarul de invitati nu e la fel de mare, iar acesta poate fi programat chiar si in timpul saptamanii, dar evident ca tot in weekend e cel mai bine.

Referitor la data programata, va trebui sa jonglezi putin si sa coincida cu ceremonia religioasa. De fapt, probabil e mai simplu sa te intelegi cu preotul dupa ce ai ales sala de botez.

#5 Alege meniul

In functie de locul in care se va desfasura evenimentul vei putea sa alegi si ceea ce se va servi. Indiferent de optiunile tale, asigura-te ca mancarea pregatita este proaspata, gustoasa si satioasa. Ultimul lucru pe care ti-l doresti e ca invitatii sa se ridice flamanzi de la masa.

#6 Angajeaza entertaineri

Trebuie sa intelegi ca botezul este o buna oportunitate de distractie, iar tu, alaturi de invitatii tai, va doriti sa va simtiti cat mai bine, sa va bucurati pe deplin de acest eveniment si sa ramana viu in amintirea voastra.

In acest sens, pentru a te asigura ca totul merge perfect angajeaza o formatie care sa cante, nu trebuie sa lipseasca nici ursitoare botez Bucuresti, iar pe langa acestea sa te asiguri ca luminile si sonorizarea sunt de cea mai buna calitate.

Ce mai putem sa adaugam la aceasta lista sunt serviciile unui fotograf si videograf. Iti vei dori sa imortalizezi acest moment cu siguranta, iar un profesionist o poate face intr-un mod excelent.

Asadar, daca vei respecta toti acesti pasi botezul se va desfasura fara probleme, nu vei fi stresat si te vei bucura pe deplin de acest eveniment.

Au văzut: 48