Moneda Euro – A doua cea mai utilizata de pe teritoriul romanesc?

După o simplă analiză a statisticilor referitoare la situația financiară din România s-a constatat că moneda preferată a românilor, cu excepția leului, este Euro. Se pare că cele mai frecvente tranzacții bancare și schimburi valutare sunt efectuate între leu și euro. În ciuda utilizării frecvente, mulți români au afirmat că în ultima perioadă  simt ca pierd sume mari de bani la schimbul valutar. Un alt rezultat care reise din această analiză este și faptul că aceștia nu verifică un curs valutar online, de exemplu, înaintea efectuării tranzacției. Aproape jumătate din populație chiar, a afirmat că nu consultă valoarea unui curs euro la zi mai des de câteva ori pe an.

Oamenii au observat probabil că până acum ceva vreme moneda euro este în general o moneda relativ stabilă. Totuși, tind să mai apară diferențe de la o zi la alta. Cea mai practică metodă de a rămâne informat în acest sens este verificarea unui curs valutar online. Astăzi, de exemplu, pentru un curs euro la zi se înregistrează valoarea de 4,6454 lei/unitate. Această valoare este de asemenea și cel mai mic prag înregistrat pentru luna mai. Cel mai înalt prag pentru euro a fost înregistrat la începutul lunii mai, pe data de 2 aprilie: 4,6630 lei/unitate.

În luna aprilie, moneda euro a cunoscut valori mai ridicate și avantajoase pentru utilizatorii săi. Cea mai mare valoare înregistrată în luna aprilie a fost de 4,6618 lei/unitate, pe data de 27 aprilie, 2018. Cea mai scăzută valoare pentru euro în luna aprilie a fost de 4,6474 lei/unitate pe data de 25 aprilie, 2018. Această valoare este totuși mai ridicată decât pragul minim înregistrat în luna mai.

Totuși, luna martie deține recordul pentru cel mai înalt prag al monedei euro. Nu este așadar de mirare că românii o preferă. Pe data de 22 martie, 2018 s-a ajuns chiar la o valoare de 4.6659 lei/unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *