Vine un moment cand companiile trebuie sa plateasca pentru publicitate. Au epuizat toate celelalte metode, au trimis toate comunicatele de presa, au epuizat ideile despre povestea lor, au epuizat bugetele iar ideile geniale par sa nu se mai arate nicicum. Insa, a venit momentul sa treceti la nivelul urmator si sa folositi intrumente de marketing generatoare de noi potentiali clienti si vanzari profitabile.

Mai exact, este vorba despre advertoriale, despre creearea unor campanii de promovare prin intermediul acestora. In general advertorialele se dovedesc a fi foarte eficiente pentru ca acestea in era 4.0 au rolul de a informa asupra utilitatii unui produs, dar in acelasi timp asigura notorietate firmei care l-a scris si publicat.Ele fac exact ceea ce face o emisiune info-comerciala TV, doar ca se prezinta sub forma scrisa. Un advertorial are sanse mult mai mari sa fie citit decat anunturi si reclame.

Ce este un advertorial si care sunt motivele pentru care sunt utile?

Un advertorial este o reclama deghizata intr-un continut editorial. Insa, pentru a-si dovedi eficienta nu este de ajuns sa fie publicat si doar atat. Advertorialul trebuie sa atraga atentia prin intermediul unui continut de calitate in proportie de 70%, iar restul de 30% sa fie informatii de promovare a produsului respectiv fara a incerca totusi sa vanda. Daca doriti, putem sa numim advertorialul ca fiind un articol informativ, in care se subliniaza toate caracteristicile sau utilitatea unui produs sau serviciu. In plus, trebuie sa aiba si un titlu care sa atraga atentia, dar sa ne intelegem de la inceput, nu trebuie sa fie un clickbait numai pentru ca sa castige la capitolul accesari.

Spre deosebire de alte forme de publicitate, advertorialul reprezinta si o modalitate de educare a consumatorului in legatura cu produsele sau serviciile unei companii.

Cat despre utilitatea pe care o prezinta un advertorial, putem spune doar ca reprezinta cea mai buna modalitate prin care puteti castiga la capitolul credibilitate, dar aveti si nbeneficii optimizare SEO. Un advertorial platit ofera controlul deplin asupra informatiilor si mesajelor care sunt transmise prin acest intermediu. Agentiile de marketing online iubesc advertorialele deoarece par credibile, fiind puternic integrate prin continut obisnuit intr-o publicatie de prestigiu.

Advertorialele platite cum mai sunt denumite, de calitate pot aduce multe beneficii unei afaceri si asta nu doar ca este o alta metoda prin care compania sa isi faca cunoscute produsele, ci si pentru faptul ca educand consumatorii prin intermediul unui continut de calitate, se pot obtine rezultate mult mai bune decat in cazul in care s-ar apela la o publicitate agresiva prin care sa ii aduceti cu orice pret pe website-ul dumneavoastra.

Cine si ce are de castigat in urma unei campanii de advertoriale?

Advertorialele sunt vazute ca fiind cele mai eficiente instrumente de marketing online atat din perspectiva pretului cat si a impactului pe care il genereaza asupra brand-ului. Mai concret spus, toata lumea are de castigat de pe urma unui advertorial si sunt mult mai valoroase decat orice alta forma de publicitate. Informatia scrisa ramane iar oamenii pot sa se informeze asupra unui produs sau serviciu oricand au nevoie.

Dupa cum spuneam, este un castig pe mai multe planuri de care beneficiaza: publisherii, brand-urile, dar si cititorii. Publisherii prin intermediul advertorialelor isi genereaza venituri si castiga notorietate, brand-urile isi fac cunoscute produsele si serviciile adresandu-se direct publicului tinta printr-o metoda foarte utila, dar si creativa, iar clientii se pot informa foarte bine in legatura cu subiectul promovat si sunt ajutati sa ia o decizie informata. Mai mult de atat, studiile din domeniu arata faptul ca oamenii opteaza sa se informeaze dintr-un advertorial decat dintr-o reclama obisnuita.

Asadar, daca sunteti in cautarea unei metode bune prin care sa va faceti cunoscute produsele sau serviciile atunci demarati o campanie de advertoriale.

Au văzut: 24