Izolatia pentru locuinte poate fi considerata la fel de importanta precum fundatia casei, deoarece in timp poate afecta calitatea vietii a locuitorilor. Din fericire, in ziua de astazi putem gasi o multime de solutii pentru izolatie ipotriva frigului, dar si a valurilor de caldura precum si pentru izolatie fonica.

Site-ul magazinului e-ziolatii.ro ofera solutii inteligente si rapide pentru cei care doresc sa isi izoleze fonic sau termic locuinta. Produsele pot fi accesate prin intermediul site-ului E-izolatii, unde gasiti produse pentru izolatie fonica.

A izola fonic o camera inseamna a scadea intruziunea zgomotului exterior, izolandu-l, astfel incat zgomotul sa nu poata scapa de spatiu. In multe cazuri, izolarea acustica este utilizata pentru studiourile profesionale de inregistrare izolatoare fonice pentru a impiedica orice zgomot sa interfereze in exterior cu inregistrarea de muzica, dialog sau efecte sonore. Acest zgomot poate fi orice, de la voci, lucrari de constructii din apropiere sau niveluri ridicate de zgomot in trafic. De asemenea, se asigura ca vecinii  din afara nu sunt deranjati de activitatile care se desfasoara in incapere.

In ultimii ani, a devenit din ce in ce mai frecvent ca proprietatile rezidentiale sa izoleze anumite camere sau intreaga locuinta, ca raspuns la vecinii puternici sau la zgomotul strazii din trafic sau la trecatori.

Cum functioneaza izolarea fonica?

Stiinta sunetului se poate dovedi a fi un subiect lung si complicat, dar, cea mai importanta este definitia care ne spune ca sunetul este creat de vibratiile facute pe orice obiect. Sunetul calatoreste prin aer, in valuri nevazute, si este capabil sa calatoreasca cu usurinta prin obiecte, motiv pentru care poti auzi zgomote din afara casei, chiar si atunci cand aveti geamuri duble pe geamuri. Cu undele sonore capabile sa treaca prin obiecte fara probleme, ideea din spatele izolarii fonice este de a pune bariere pentru a face acest lucru mai dificil. Rezultatul este ca sunetul este amortizat intr-o asemenea masura incat nu poate fi auzit clar.

Cum sa opriti zgomotul sa intre sau sa iasa din locuinta

Fie ca locuiti intr-o schema moderna de amenajare a locuintelor, sau intr-o casa mai veche din epoca trecuta ori in stil arhitectural brancovenesc, poluarea fonica din afara proprietatii se poate dovedi a fi o problema continua. Traind in zonele urbane construite, de obicei, va insemna niveluri mai ridicate de trafic rutier si de picioare langa casa ta. Acest lucru poate insemna motoare care deranjeaza auzul, sirenele politiei sau ale serviciilor de pompieri, conversatii din apropiere sau voci ridicate creand o perturbare nedorita. In epoca moderna, casele sunt construite mai strans si folosesc materiale mai ieftine, ceea ce reduce calitatea izolarii fonice. 

Casele mai vechi sunt transformate, de asemenea, in mai multe apartamente si garsoniere, ceea ce aduce mai multe persoane in contact cu zgomotul creat de cei care locuiesc in apropiere. Vecinii zgomotosi pot avea un efect oribil asupra calitatii vietii, tulburandu-va seara sau tarziu noaptea cu voci puternice, petreceri sau televizor asurzitor.

Exista o serie de moduri de a reduce sunetul in spatiul dvs. de locuit. Folosirea perdelelor de izolare fonica sau a mochetei captusite va face mai dificila trecerea undelor sonore in comparatie cu faianta, lemnul sau straturile laminate care ar putea sa-l imbunatateasca. Panourile de tavan izolate sunt o alta optiune, care poate fi aplicata direct pe suprafata existenta, la fel ca usile de dezbracare a vremii pentru a etansa goluri unde sunetul poate trece de obicei nesupravegheat.

De asemenea, izolarea mansardei este importanta daca doriti sa va pastrati banii castigati din pierderea din acoperis, izolarea mansarda este o necesitate. Cele mai bune optiuni de izolare a acoperisului pentru o mansarda sunt spuma cu pulbere, cu celule deschise, fibra de sticla si celuloza.

Celuloza este unul dintre cele mai vechi materiale de izolare disponibile pe piata. Poate fi instalata fie ca umplutura libera pe podeaua mansardei, fie ca material de suflare. Celuloza este fabricata in principal realizata din amprenta reciclata sau denim. Izolatia de celuloza este ieftina atunci cand se izoleaza o mansarda in comparatie cu alte materiale. Desi celuloza ar putea fi o optiune mai ieftina, trebuie sa retineti ca poate fi mai ieftina cu 20% fata de alte materiale, se va muta usor intr-o parte a mansardei si nu creeaza sigiliu pentru aer. Fara o etansare a aerului, aerul rece si cald se va deplasa liber prin mansarda, fara sa o opreasca nimic.

Fibra de sticla este o alta forma traditionala de izolare care se gaseste in multe case din tara. Este fabricata din fibre de sticla extrem de fine. Desi este optiunea cea mai putin scumpa care o face atractiva, aceasta este cea mai putin eficienta. Izolatia din fibra de sticla permite inca fluxul de aer in pod.

Izolatia cu spuma pulverizata este cea mai eficienta izolatie din punct de vedere energetic pentru a crea o bariera de aer in pod. Anumite spume de pulverizare se pot extinde de pana la 100 de ori de dimensiunea sa initiala, astfel incat umple toate ungherele si ochiurile din mansarda. Principalele ingrediente din anumite spume de pulverizare sunt compusii chimici organici care sunt spalati cu apa si care provin din extracte de petrol. Acest lucru face ca materialul sa fie sigur pentru mediu.

Oricare ar fi motivul sau alegerea de materiale pentur izolarea casei, pe site-ul magzinuui e-izolatii.ro clientii vor gasi de fiecare data produse care sa fie omologate si profesionale. Izolarea casei trebuie facuta doar odata, iar investitia poate fi prelungita pana la 100 de ani de la aplicarea izolatiei.

Au văzut: 278