Decizia de a cumpăra anvelope de iarnă este una destul de importantă deoarece condițiile în care rulează aceste anvelope sunt destul de dificile.

În primul rând atunci când achiziționăm anvelope de iarnă Bridgestone LM 25 trebuie să ne asigurăm că respectă reglementările aflate în vigoare privind prezența pe anvelopă a unor semne, anume simbolul fulg, care sugerează faptul că sunt pentru zăpadă, semnul M de la mud, tradus din engleză noroi și S de la snow, anume zăpadă. Despre dimensiunea acestora se poate spune că aceasta este înscrisă în cartea tehnică a mașinii și trebuie respectate recomandările pentru siguranță și performanță.

Înainte de a achiziționa aceste anvelope, trebuie să citim specificațiile tehnice ale anvelopelor, care se referă la consumul de combustibil, gradul de frânare pe suprafață umedă și nivelul de zgomot pe care îl provoacă aceste anvelope atunci când sunt rulate.

Pe etichetă este aplicată o clasificare de la A la G, unde în clasa A sunt incluse anvelopele care consumă mai puțin iar în G sunt incluse cele care consumă cel mai mult. Nivelul de zgomot este reprezentat de un difuzor care are de la o singură undă care reprezintă nivel scăzut de zgomot până la 3 unde, care este nivelul cel mai ridicat.

Mai este ștanțat pe anvelopă codul DOT după care putem aprecia cât de uzate sunt anvelopele, acest cod indicând momentul în care a fost produsă anvelopa.

Foarte important de amintit este faptul că legea privind circulația pe drumurile publice pe timp de iarnă impune să se utilizeze anvelope de iarnă obligatoriu din noiembrie până în februarie, cu mențiunea că sunt obligatorii acestea în situația în care drumul public este acoperit de zăpadă, gheață sau polei. În situația în care condițiile de drum sunt cele specificate mai sus, specifice anotimpului de iarnă iar autovehicolul nu este doat cu anvelope de iarnă, atunci se va ridica certificatul de înmatriculare al mașinii și se aplică o amendă care implică și puncte de penalizare. De asemenea, companiile de asigurări nu plătesc despăgubirile în situația în care se descoperă că un accident a avut loc iar mașina nu a fost dotată cu anvelope de iarnă omologate.

Au văzut: 146