O nuanță de ruj nu este universal valabilă, nu se potrivește oricărei peroane și oricărui tip de ten. Contează, în primul rând evenimentul pentru care faceți achiziția, dacă vreți să mergeți la o petrecere de seară, cuoarea va fi diferită față de o plimbare în parc. Tot ce trebuie să facem este să țineți cont de recomandările specialiștilor, ale celor care dau tonul și tendințele modei.

Specialiștii recomandă ca în primul rând o persoană trebuie să își îngrijească buzele cu un balsam potrivit, astfel încât rujul Ardell mat să fie aplicat pe buze sănătoase, netede, moi și nu crăpate; în acest fel, culoarea pe care o așteptați este una reală, nealterată de aspectul buzelor, chiar dacă se optează pentru o nuanță mată sau una strălucitoare.

De asemenea, se recomandă ca linia buzelor să fie perfectă, aplicarea să fie făcută cu atenție; pentru păstrarea culorii pe un timp îndelungat, se recomandă o bază inițială, peste care se aplică rujul, chiar și cu degetul dacă doriți obținerea unui aspect mat. Pentru o aplicare cât mai corectă, se recomandă o pensulă specială pentru rujul de buze.

Pentru aprecierea tonului potrivit, trebuie să se analizeze nuanța buzei; pentru buze palide se potrivește o nuanță de roșu vișiniu, buzele roșiatice se potrivesc cu o nuanță de roz cald sau portocaliu, iar pentru buzele întunecate, un vișiniu sau un roșu cărămiziu se potrivesc perfect.

În tendințe sunt nuanțele de nude și maro, care se potrivesc destul de bine tuturor și dau un aspect de elegant, aceste nuanțe revenind în formă după ce au fost în tendințe și în anii 90. Oricum, un anumit ton se poate obține și din combinații diverse de nuanțe, la care, se pot adăuga marouri daca se obține ceva prea îndrăzneț.

Dar cel mai important elemente în purtarea unui ton de ruj este încrederea în sine iar ca acesta să se potrivească cu personalitatea dvs iar atunci când vă priviți în oglidă, să vă placă și să apreciați ceea ce vedeți deoarece tot ceea ce contează este o stimă de sine crescută și un dram de curaj pentru a purta cu mândrie nuanța de ruj pentru care ați optat și care v-a plăcut.

Au văzut: 262