In weekend-ul trecut, 5 si 6 mai, a avut loc la Mamaia cursa “Alerg pentru Autism Marea Neagra”, care a durat o perioada de 24 de ore.  Participantii au trebuit sa achite o taxa in valoare de 50 de lei si din toate fondurile care s-au obtinut se va amenaja prima plaja in Mamaia care este destinata persoanelor cu autism si dizabilitati.

Fiecare dintre cei 2000 de participanti care au fost asteptati s-au putut bucura de o bratara  din material textil,pe care apare descrierea evenimentului ce a avut loc. Aceasta a trebuit purtata pe toata perioada cursei, insa este foarte comoda si rezistenta la apa si uzura.

De asemenea, munca tuturor participantilor a fost recompensata cu o medalie care reprezinta Constanta.

Cursa a avut loc pe traseul Piateta Perla- Cafe del Mar- retur, in total 3 kilometri, si s-a alergat pe nisip sau prin apa. Startul a fost dat sambata la ora 10 si s-a alergat atat ziua, cat si noaptea, in bucla, pe traseul care avea in total 3 kilometri.

Cei care s-au ocupat cu acest proiect sunt Adrian si Cristina Gemanaru, al caror scop este acela de a ajuta copiii cu dizabilitati, inca din anul 2008, cand au pornit Centrul “Marea Neagra”.Incepand de atunci, isi doresc constant crearea de noi proiecte care sa fie in beneficiul copiilor speciali.

Acesta a fost un eveniment sportiv cum nu s-a mai vazut, deoarece cursa se va desfasura pe nisip, iar castigatoare a fost echipa care a adunat cei mai multi kilometri alergati, de catre toti cei 30 de coechipieri.

Printre cei inscrisi, la eveniment au luat parte si membrii Clubului Rotary si Interact, care sunt de fapt echipa tanara a Clubului Rotary.

Plaja care va fi amenajata din donatii si taxa platita de participanti o sa devina functionala incepand din vara acestui an, 2018 , in zona Casino-ului Constanta si va fi dotata cu o zona cu sezlonguri, spatii destinate terapiei prin sport si muzica, rampa de acces, gradina senzoriala, atelier de olarit, terapie canina, scaune mobile plutitoare, cort de ajutor si inca multe alte beneficii destinate copiilor cu autism si dizabilitati.

Au văzut: 448