Fie că ai deja o bucătărie mobilată și vrei să o modernizezi sau tocmai te-ai mutat într-o nouă locuință și trebuie să amenajezi spațiul, trendurile anului 2020 nu te vor lăsa indiferent.

Designerii deja au conturat tendințele actuale, iar propunerile lor sunt cu adevărat interesante, pentru toate gusturile. Anul acesta se poartă bucătăriile chic, cu elemente naturale, precum și patternurile etnice, tapetul și imprimeurile florale.

Iată ce ți-au sfaturi ți-au pregătit specialiștii în materie de design interior pentru bucătării!

1. Experimentează cu tapet colorat

Dacă vrei să aduci un aer proaspăt în bucătăria ta, o poți face cu ușurință prin intermediul unui tapet inedit. Nu te speria, căci nu este nevoie să faci schimbări radicale și permanente. Poți opta pentru tapet care se lipește ușor și se elimină la fel de simplu, fără a lăsa urme.

Astfel, vei putea experimenta cu mai multe modele, până găsești o variantă perfectă pentru bucătăria ta. Poți lipi tapetul pe un singur perete sau în spațiul dintre blat și dulapurile suspendate, pentru un plus de stil și un efect vizual interesant.

În materie de imprimeuri, sunt la modă florile colorate și cele care imită textura faianței sau a lemnului. Încearcă să alegi un tapet cât mai colorat, care să contrasteze cu nuanțele neutre ale dulapurilor și ale blatului.

2. Montează suporturi pentru farfurii

Banalele dulapuri cu veselă vor fi înlocuite de suporturile care lasă farfuriile la vedere. Acestea pot fi montate pe perete sau așezate pe blatul din bucătărie, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Acest trend îți permite să îți expui vesela deosebită, în loc să o ascunzi în sertare sau dulapuri. Așadar, scoate acele farfurii deosebite și pune-le în centrul atenției. Nu numai că îți vor fi mereu la îndemână, dar vor servi și pe post de decorațiuni!

3. Folosește lemn natural și materiale eco-friendly

2020 este anul în care totul tinde să fie din ce în ce mai prietenos cu mediul. Nu numai că acest lucru este benefic pentru planetă, dar se poate transforma într-un design cu adevărat special.

Dacă îți place natura și vrei să o aduci la tine în bucătărie, folosește materiale cât mai naturale, precum lemnul, metalul și sticla. Decorează spațiul cu plante agățătoare, care vor împrospăta instantaneu întreaga încăpere.

Dacă ai suficient loc în bucătărie, poți instala o insulă din lemn, care va oferi un plus de căldură și familiaritate.

4. Adaugă un strop de culoare

Dacă nu ești fana bucătăriilor colorate, nu înseamnă că nu poți adăuga accente vesele. Acestea pot face diferența dintre o bucătărie anostă și una plină de personalitate.

Astfel, dacă ai ales o bucătărie albă sau una în care predomină lemnul natural, îndrăznește să integrezi obiecte colorate precum fețe de masă, suporturi pentru pahare, căni sau prosoape în nuanțe vii.

Dacă ai o bucătărie simplă, poți comanda scaune noi și colorate. Găsești scaune pentru bucătărie la Vivre, într-o gamă variată de modele și nuanțe. De asemenea, poți opta pentru aparata electrocasnice colorate. Ce zici de un frigider roz pal, un prăjitor de pâine roșu sau o cafetieră în nuanțe vesele?

5. Joacă-te cu mai multe texturi

Dacă îți surâde o bucătărie monocromă, o poți decora și stiliza prin intermediul structurilor și texturilor diferite.

De exemplu, poți alege un blat din marmură, baterii metalice mate și elemente din sticlă. Dacă ai optat pentru bucătăria eco-friendly, combină mai multe texturi lemnoase și materiale textile.

În final, integrează în bucătăria ta doar trendurile cu care rezonezi și care crezi că se potrivesc cu personalitatea ta și stilul tău de viață. Adaptează tendințele la spațiul de care dispui și nu îți fie teamă să improvizezi!

Au văzut: 357