Galbenul este asociat cu anotimpul vara, cu lumina si caldura soarelui. Culoarea galbena este potrivita in orice amenajare interioara, chiar si in spatiile mici,daca aceasta este folosita cumpatat. Este o culoare care da senzatia de deschidere si luminozitate. Galbenul pur se foloseste pentru accente – fie un accesoriu, o singura piesa de mobilier, cum ar fi o noptiera sau elemente de decor folosite intr-un interior monocrom sau intr-o amenajare alb-negru.
Bucataria in galben
Galbenul se potriveste foarte bine atat in bucatarii mici cat si in bucatarii mari cu conditia ca acestea sa fie bine luminate. Jucati-va cu incredere cu galben si alb in materie de piese de mobilier si accesorii pentru decor.
Culoarea galben in dormitor
Nu este recomandat galbenul puternic in cantitati mari pentru dormitoare. Galbenul este o culoare activa, plina de energie, folosita in incaperi de zi, iar aceasta ar putea sa iti dea o stare de disconfort in timpul noptii. Poti alege lenjerii de pat in tonuri de galben, o noptiera moderna, tablia patului sau un covor in nuante de galben.
Amenajarea livingului in tonuri de galben
In cazul in care aveti o casa amenajata in stil contemporan sau minimalist, galbenul se potriveste la fix. Se poate opta pentru o canapea de aceasta culoare intr-un living complet alb, incearca sa nu exagerezi cu galbenul doarecere este o culoare care atrage foarte tare atentia si poate deveni obositoare.
Baia in nuante de galben
Culoarea galbena este puternica, plina de energie pozitiva si de caldura. Nuantele pale de galben sunt placute ochiului, avand efectul acela calmant si relaxant asupra psihicului uman, asa ca pot fi folosite cu incredere in amenajarea bailor.
In principiu, galbenul isi poate gasi loc in orice stil de amenajare, de la vintage sau clasic pana la modern minimalist. Secretul este sa alegi o nuanta potrivita de galben care sa nu fie obositoare si care sa nu incarce incaperea.
Spre exemplu, pentru o baie clasica e bine sa mergi pe o nuanta cuminte de galben pal, usor de asortat cu mobilierul din lemn in nuante de maro, specific stilului clasic. O versiune si mai deschisa a galbenului, aproape stearsa, poate fi culoarea de baza a unei bai vintage, cu mobilier si accesorii antichizate.
Galbenul intens se potriveste in decorul bailor moderne si este usor de asortat cu mobilierul wenge, la moda in ultimii ani, cat si pentru amenajarea unei bai retro, in combinatie cu o cada stativ de culoare neagra si cu o lustra spectaculoasa din fier forjat si sticla neagra.