anvelope Michelin

Echiparea mașinii cu anvelope de iarna este o masură de minimă siguranță pe care ar trebui să o ia șoferii care pleacă la drum în sezonul rece. Dacă nu ți-ai dotat mașina cu anvelopele potrivite pentru condițiile meteo, nu riști doar o amendă, ci ești și mai expus la accidente rutiere.

Ce sunt anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarna sunt cele concepute pentru drumuri acoperite cu gheață, zăpadă, polei și pentru temperaturi foarte scăzute. Ele au o compoziție a cauciucului speciala, profile mai adânci și mai late, pentru a oferi aderență la temperaturi scăzute. Practic, ele te ajută să nu aluneci pe gheața și poleiul care se formează pe carosabil în timpul iernii.

Spre deosebire de cauciucurile de vară, cele de iarnă asigură mai multă stabilitate în curbe în condiții meteo nefavorabile, oferind în felul acesta mai multă siguranță la volan, în sezonul rece.

Utilizarea anvelopelor de iarna

În ceea ce privește utilizarea acestui tip de anvelope, trebuie să ținem cont de următorii factori, pentru a fi în siguranță la volan în timpul iernii, dar și pentru a evita o eventuală amendă:

Când trebuie schimbate anvelopele de vară cu cele de iarnă?

În general, cauciucurile de vară se schimbă cu cele de iarnă la începutul lunii noiembrie, însă nu există o regulă clară din acest punct de vedere. Legea spune că șoferii sunt obligați să aibă mașina echipată cu anvelope de iarna atunci când este zăpada pe carosabil.

Dacă vremea se menține răcoroasă, cu temperaturi de maximum 10 grade pe timp de zi, pentru câteva zile consecutiv, este un moment potrivit de schimbare a cauciucurilor.

Determinarea gradului de uzură a anvelopelor de iarnă

Anvelopele nu trebuie sa fie mai vechi de 5 ani de la data fabricației. Sunt numeroși producători de modele de cauciucuri pentru iarnă. Diferența dintre acestea se face, în general, prin rezistența în timp. Astfel, cauciucurile mai rezistente pot fi folosite 2-3 poate chiar 4 sezoane in timp ce cauciucurile cu o rezistență mai mica ar trebui înlocuite de la sezon la sezon sau după ce se depășesc 5 sau 10.000 de kilometri.

Alegerea unor anvelope de iarna potrivite

Achizitia anvelopelor de iarna trebuie sa respecte indicii de marime, greutate, viteza caracteristica autovehiculului si modului de utilizare. Sunt factori importanti, de care este absolut imperativ sa tinem cont cand alegem anvelopele, fie ca sunt de iarna sau de vara. Modelele de anvelope Michelin sau anvelope Hankook sunt alegerea perfectă dacă îți dorești să faci o alegere axată pe calitate. Cu renume în domeniul producției de anvelope, Michelin va fi alegerea cea mai bună pentru tot parcursul anului, nu doar pentru perioada de iarnă.

Totodată, poți opta pentru anvelope Hankook sau anvelope Michelin pentru a reduce consumul și pentru a avea stabilitate pe șosea. O alternativă ceva mai convenabilă a anvelopelor Michelin sunt anvelopele Hankook, acestea vor fi, de asemenea alegerea ideală pentru mașina ta pe timp de iarnă.

Orice sofer trebuei sa constientizeze importanta echiparii masinii cu anvelopele potrivite conditiilor meteo deoarece, in definitiv, este un un aspect de care depinde siguranta lui si a celorlalti participanti la trafic.