camioane

Tu știi care sunt mărcile care produc cele mai multe camioane anual?

Istoria și evoluția camioanelor se intinde pe o durată de aproape 200 de ani și este una realmente spectaculoasă. De la un simplu motor cu abur până la camioane puternic tehnologizate este cale lungă. Iar in aceasta perioadă au avut loc numeroase realizări în ceea ce privește performanțele camioanelor. Unii producători au excelat și avansat în industria camioanelor, iar alții și-au pierdut din renume odată cu trecerea timpului.

Dacă ești curios să vezi ce producători au rămas pe piață și au perseverat sau la ce brand apelează clienții când doresc achiziționarea unui camion, iată mai jos un top 3 al celor mai mari producători de camioane.

DAF Trucks – camioanele DAF

DAF Trucks este o firmă producătoare de camioane binecunoscută în Europa, datorită și originii sale. Primele camioane DAF au fost concepute în 1928 la sediul primar al firmei din Danemarca, Eindhoven. Încet-încet, DAF Trucks și-a consolidat reputația, a încercat să crească, pe cât posibil, calitatea vehiculelor sale, iar numărul clienților a fost pe măsură. Anii trecuți, producția de camioane DAF a crescut semnificativ, mai ales pe segmentul camioanelor de peste 16 tone. DAF Trucks a căștigat teren în toate țările din Europa și a ramas lider de piață în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Olanda și UK. În 2016, piața camioanelor grele a crescut cu peste 12%, ajungând la 302.500 vehicule. Cele mai bine cotate modele de camioane DAF sunt: LF, CF și XF. Calitatea camioanelor, motoarelor și serviciilor DAF Trucks crește vizibil, estimându-se o ascensiune pe piața producătoarelor de camioane în viitor.

Volkswagen Group

Volkswagen Group este o companie fondată în anul 1937, de un sindicat din Germania. Compania producătoare de camioane are sediul central la Wolfsburg, Germania. În comparație cu DAF Trucks, producătorul german Volkswagen este mult mai cunoscut la nivel global. Popularitatea vehiculelor mari de transport pe care le fabrică începe să crească și în România. Gigantul german se mândrește cu două brand-uri de camioane foarte bine vândute în lume: camioane MAN și Scania. De asemenea, se estimează că Volkswagen Group este cel mai mare producător de vehicule din lume. Compania aflându-se și în top 25 cele mai mari firme din lume. Pe lângă camioane MAN și Scania, producția mai include și vehicule comerciale de dimensiuni mici și medii (Volkswagen Commercial Vehicles). Volkswagen Group mai este cunoscut și datorită succesului incredibil de care s-au bucurat modelele Volkswagen Beetle și Golf. În această listă se mai regăsește și marca Porsche.

Volvo Group – camioane Volvo

Volvo Trucks este o companie multinațională cu sediul central în Gothenburg, Suedia, care a luat naștere în anul 1928. Pentru a estima activitatea companiei, Volvo înseamnă aproximativ 19.000 de angajați, facilități de producție în 15 țări. Numărul camioanelor produse anual este un număr colosal de 100.000. Firma suedeză a fost multă vreme pe primul loc în topul celor mai mari producători de camioane din lume. Și asta din raționamente serioase, având în vedere fiabiltiatea de care dau dovadă aceste camioane Volvo. Fiind un producător de top în domeniul construcției de camioane, Volvo Group vinde vehiculele sale sub marcă proprie. Pe lângă camioane Volvo, deține și alte brand-uri de renume, unele cunoscute la nivel mondial și altele doar european.  Cele mai cunoscute sunt: Mack Trucks, UD Trucks sau Renault Trucks. Mack Trucks și UD Trucks sunt foarte bine cotate pe piața din SUA și Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *