Securitate și control asupra oricărei situații – e ceea ce vă poate oferi, cu încredere, un sistem de video interfonie. Interfoanele au devenit un element de bază pentru orice tip de clădire locativă: casă, vilă, complex rezidențial. Un videointerfon este extrem de util pentru orice clădire ce are ca scop pricipal să ofere un anumit grad de securitate locuitorilor acesteia, însăși locuința oferind protecție de temperaturi scăzute, de ploaie, de vânt, de insecte. Totuși, în lumea contemporană fiecare dorește pentru el un grad de protecție mai înalt. Motivele pentru această securitate sporită sunt diverse: sentimentul de control și siguranță, existența copiilor pe care am dori să-i protejăm, deținerea de obiecte valoroase, bloc locativ în oraș care să asigure protecție de oameni ai străzii, hoți sau dorința de a păstra acest bloc confidențial și curat.

Oricare dintre motivele enumerate merită o atenție din partea fiecăruia, întrucât devine din ce în ce mai complicat să te simți confortabil și în siguranță pentru 100%.

Supravegherea video în Moldova devine tot mai populară în ultimul deceniu și are avantaje multiple. Dar ca să știți care sunt avantajele acestui sistem, e necesar să cunoaștem cum lucrează  acesta în realitate.

Cum funcționează un sistem de video interfonie?

Un sistem de video interfonie conectează două sau câteva puncte din clădire sau din o anumită zonă pe care doriți să o supravegheați. De asemenea, o să găsiți aceste puncte plasate la uși pentru ca să puteți controla cine are acces să intre și cine nu. Pentru edificii mai mari sau corporative (destinate serviciului) sistemele sunt completate de blocare electronică a ușilor, intrarea făcându-se prin intermediul cardurilor de acces. Sistemul este ușor și simplu în folosire, oferind, în același timp, posibilitatea să fie controlat nu doar de o persoană, dar în comun.

Din modul de funcționare putem distinge clar avantajele acestui sistem pentru o casă, vilă sau un edificiu rezidențial.  

Oferirea accesului doar persoanelor dorite

Datorită faptului că sistemul de video interfonie deține și mecanisme de blocare sau restricționare a accesului este mult mai ușor de a controla cine poate intra și cine nu în edificiu. Iar vizualizarea persoanelor ce solicită acces de intrare le minimizează posibilitatea  de a imita vocea sau de a pretinde că reprezintă alte persoane. În acest mod, securitatea indivizilor este cu mult mai stabilă și controlabilă.

Poate fi folosit la identificarea anumitor persoane

Chiar dacă nu e mare probabilitatea, cu toate acestea, niciodată nu se știe când puteți fi vizitat de hoți sau poate avea loc o încăierare mortală lângă casa, vila sau edificiul dumneavoastră. Iar în acest caz, o înregistrare video vine mereu în ajutor. Nu doar pentru identificarea persoanelor ce se află în cadru, dar și pentru stabilirea succesiunii exacte a evenimentelor produse. În acest mod, aveți siguranța că toate detaliile sunt luate în considerație pentru o rezolvare mai rapidă și pozitivă a cazului.

Poate fi folosit ca element de comunicare

Un sistem de video interfonie permite nu doar să observați ce se întâmplă în exteriorul casei, vilei sau edificiului dumneavoastră. Acesta poate fi folosit și pentru îmbunătățirea capacității de comunicare între membrii casei, a vilei sau locuitorilor unui bloc, făcând mult mai simplă adresarea unor cereri, rugăminți sau întrebări. Un apel de grup poate fi foarte ușor început, rezolvând multe probleme de deplasare.

Plus la toate, comunicarea se referă și la persoanele care bat la ușă, nefiind necesară coborârea dumneavoastră la scară, chiar și atunci când vine livrarea. Totul devine mult mai simplu și eficient.

Este evident că un sistem de video interfonie este necesar și util oricărui tip de construcție locativă: mai mare sau mai mică. Acesta nu doar vă asigură o securitate în plus, dar și vă poate îmbunătăți și eficientiza unele aspecte ale vieții cotidiene, precum comunicarea și primirea oaspeților. Iar dacă aveți copii, este important să îi protejați de pericolele ce pot apărea chiar în bloc.

Dacă aveți nevoie de sisteme video, interfoane sau pază personală, Moldova Security este mereu gata să vă vină în ajutor. O firmă de securitate cu experiență poate deveni un partener de încredere pentru casa și oficiul dumneavoastră.

Au văzut: 142