Serviciile de optimizare SEO sunt poate cea mai bună metodă de promovare a unui business, astfel încât clienţii să nu fie în situaţia în care trebuie să plătească sume enorme pentru publicitatea companiei. Optimizarea SEO costa puţin şi oferă rezultate pe termen lung, atrăgând vizitatori care sunt şi potenţiali clienţi pentru afacerea respectivă. Optimizarea SEO reprezintă o metodă de publicitate ideală, cu un raport calitate-pret foarte bun şi cu rezultate garantate pe termen lung.

Optimizarea SEO – o metodă de publicitate cu rezultate pe termen lung care ajută la crearea portretului clientului ideal

Optimizarea SEO reprezintă o metodă foarte eficientă prin care reprezentanţii afacerilor şi proprietarii site-urilor pot privi site-ul sau afacerea lor prin ochii clienţilor, pot afla cine sunt aceştia, să le cunoască vârsta şi sexul, să fie puşi în temă asupra timpului în care clienţii au vizitat site-ul şi multe alte date pe baza cărora să îşi ia deciziile de business.

În ceea ce priveşte rezultatele optimizării SEO, acestea sunt pe termen lung. Având în vedere faptul că preţul optimizării nu creşte în timp, iar eficienta devine mai mare, optimizarea reprezintă o metodă de publicitate care nu se estompează cu timpul şi care se aseamănă unui vin bun care devine din ce în ce mai apreciat o dată cu trecerea timpului.

Optimizarea SEO este mai ieftină decât publicitatea offline

Comparativ cu publicitatea TV şi cu anunţurile radio sau cu panourile publicitare, optimizarea SEO reprezintă un proces continuu, al cărui scop este să aducă afacerea în top şi să o menţină pe acea poziţie. Costul pentru o campanie de publicitate TV completă depăşeşte 5000 de euro, iar un anunţ publicitar la radio costa minim 25 de euro per minut, în timp ce companiile cu un domeniu de aplicare al afacerii local sau regional costa câteva sute de euro lunar.

Optimizarea SEO, concret, are un cost amortizat mai mic faţă de publicitatea Adwords şi mai multe şanse pentru că potenţialii clienţi să primească click-urile pe care le merită.

Sistem SEO tradiţional vs. holistic

Dezvoltarea digitală din ultimii ani a dus la o schimbare majoră în obiceiurile de consum digital în rândul oamenilor. Ceea ce înseamnă că utilizatorii nu se mai rezumă la accesarea unei singure platforme digitale pentru a căuta soluţia la nevoile lor, ci caută un mix de platforme pentru creşterea şanselor de a găsi cea mai bună soluţie, de a controla veridicitatea şi calitatea informaţiilor.

În acest sens, specialiştii SEO s-au văzut nevoiţi să se adapteze noului comportament de consum, de aceea holistic SEO defineşte un ecosistem de tactici şi de strategii care mută focusul de pe optimizarea pentru elemente ale motoarelor de căutare din punct de vedere tehnic, către oameni, încorporând serviciile de Digital Marketing pentru atingerea obiectivelor SEO propuse.

Holistic SEO înseamnă respingerea încercărilor de a păcăli motoarele de căutare prin strategii black hat SEO. În cadrul unei agenţii SEO de renume, se pune accent pe:

·                 cuvinte cheie targetate;

·                 elementele site-ului din punct de vedere tehnic;

·                 experiența utilizatorilor;

·                 conţinutul de pe site;

·                 navigarea facilă pe site;

·                 integrarea SEO cu content marketing, PPC, Social Media Marketing sau Email Marketing.

Au văzut: 236