Beneficiile pentru sanatate ale ficatului de pui sunt atat de multe. Inainte de a vorbi despre detaliile beneficiilor sale, ar fi mai bine sa stim mai intai cateva detalii despre ficateii de pui. Ficateii de pui au un continut destul de ridicat de colesterol. Dar, aceasta mancare contine, de asemenea, niveluri foarte ridicate ale unor substante importante pentru organismul nostru. Atata timp cat mananci ficateii de pui cu moderatie, acestia pot fi un plus inteligent la un meniu alimentar sanatos. Atunci cand mananci ficat de pui in mod regulat, va fi mai bine daca minimizati consumul de alte alimente cu colesterol ridicat.

Protejeaza-te de Anemie

Primele beneficii pentru sanatate ale ficatului de pui sunt protectia impotriva anemiei. Anemia este o afectiune care consta in deficienta de globule rosii. Din cauza anemie, te vei simtii obosit foarte rapid, lucru care iti poate afecta activitatile zilnice. Dar nu va faceti griji, ficatul de pui va poate proteja de aceasta. Deoarece ficatul vine cu un continut ridicat de vitamina A si fier, el imbunatateste functia celulara pentru a preveni de anemie. Acesta furnizeaza organismului vitamina B12, care echilibreaza si sustine productia de globule rosii. De asemenea, este ideal pentru consum, deoarece ofera folat, fier si vitamine. Fierul in sine este o componenta esentiala pentru producerea globulelor rosii.

Imbunatateste vederea

Substantele din ficatul de pui sunt de asemenea bune pentru ochii tai. Ficatul de pui are 288% vitamina A si, prin urmare, este un sustinator excelent pentru o vedere sanatoasa. Este incarcat cu vitamina A sub forma de retinol, alfa si beta-caroten, inclusiv licopen. Vitamina A este unul dintre ingredientele esentiale de pe un recipient cu multivitamine si este vitala pentru vedere. Rapoartele stiintifice afirma ca vitamina A poate reduce considerabil riscul de cataracta si degenerare maculara la batranete si poate trata persoanele care sufera de retinita pigmentara. Asadar, acum stiti ca morcovii nu sunt singura mancare care ajuta vederea, ci si ficatul de pui.

Minimizeaza stresul si sprijina fertilitatea

In zilele noastre, stresul arata ca o problema comuna datorita presiunii vietii, in special pentru cei care locuiesc in mediul urban. In mod surprinzator, ficatul de pui poate scadea nivelul de stres. Acesta are grija de hormonii cortizolului – care verifica nivelul stresului. Astfel, daca doriti sa va programati somnul, eliminati insomnia si scapati de stres, includeti desigur ficatul de pui in dieta dvs. zilnica. 

In al doilea rand, daca doriti sa concepeti sau sunteti deja insarcinata, o dieta reglementata si prescrisa de ficat de pui este o necesitate. Continand 560 mcg de folat, ajuta la promovarea fertilitatii, precum si la prevenirea defectelor tubului neural asigurand astfel dezvoltarea corecta a copilului. Alaturi de folat, ficatul de pui contine si acid pantotenic, care asigura functionarea corecta a sistemului suprarenal.

LaProvincia are zeci de ani de experienta in industria de crestere si a produceri carnii de pui, avand procese bine puse la punct pentru a distribui o carne care sa fie cat mai sanatoasa si mai gustoasa pentru dumneavoastra.

Au văzut: 216