Corpuri de iluminat - VtacSmartHome.ro

Cand consideri ca este momentul in care sa inlocuiesti corpurile de iluminat vechi cu sisteme de iluminat moderne cu LED, potrivite pentru casa ta, fie in urma unei amenajari sau redecorari, este bine sa stii ca aspectul si functionalitatea nu se exclud una pe cealalta, asadar, trebuie sa iti stabilesti ca obiectiv echilibrul dintre cele doua. Din acest punct de vedere, sursele de lumina, dar si corpurile de iluminat pe care le vei alege, atunci cand sunt amplasate corect vor asigura toate conditiile optime pentru desfasurarea normala a tuturor activitatilor specifice naturii spatiului sau destinatei incaperii.

Daca esti distribuitor de corpuri de iluminat, home designer sau pur si simplu vrei sa improspatezi propriul spatiu este recomandat sa cunosti mai bine cateva dintre urmatoarele aspecte pe care le recomanda specialistii de la VtacSmartHome.

Fiecare incapere sau spatiu interior are o atmosfera direct influentata de caracteristicile luminii naturale, dar si de cea artificia si, implicit, de cat de inspirat alegi corpurile de iluminat. In functie de intensitatea luminii, culoarea acesteia si directia fasciculelor de lumina prezente in camera este influentata starea de spirit a personelor.

Chiar daca este indicat ca orice incapere sa fie cat mai bine luminata cu lumina naturala, lumina artificiala o suplineste, indeosebi in timpul noptii. Asadar, corpurile de iluminat contribuie la desfasurarea activitatilor in siguranta deplina si confort. Mai mult decat atat, lumina artificiala potrivita poate ajuta la separarea zonelor dintr-o incapere spatioasa sau la punerea in valoare a detaliilor ornamentale, a mobilierului sau alte decoratiuni interioare.

Fiecare camera are atribuita o utilitate specifica inca din stadiul de proiectare, iar pentru acest motiv este necesar sa optezi pentru iluminatul corespunzator acelei utilitati, dar si pentru modul in care doresti ca lumina sa puna in valoare fiecare aspect din camera. Astfel, trebuie sa iei in calcul corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare camera inca din primele etape ale amenajarii, cel putin tipul acestora cum ar fi lustra, plafoniera, aplica precum si pozitionarea acestora.

Pentru a veni in ajutorul tau si pentru a casi exact corpurile de iluminat necesare, specialistii de la VtacSmartHome.ro ti-au pregatit o serie de sfaturi ce te vor ajuta sa gasesti echilibrul intre estetica si functionalitate.

Sfaturi utile:

  • Majoritatea specialistilor din domeniu sunt de acord cu urmatoarea recomandare: este indicat sa folosesti corpuri de iluminat in fiecare camera si sa nu te limitezi doar la un corp de iluminat central, cum ar fi un candelabru sau o plafoniera! Lumina emanata dintr-o singura directie isi pierde din eficienta si nu ofera confortul la un nivel la fel de ridicat ca cel oferit de multiple corpuri de iluminat ce sunt montate in puncte ale incaperii. In plus, utilizarea a diferite tipuri de corpuri de iluminat va contribui la echilibrul dintre lumina naturala si cea artificiala. Astfel este sporit confortul vizual si va mentine o atmosfera placuta si in acelasi timp va fi redus consumul de energie electrica prin utilizarea unuia dintre corpurile de iluminat intr-un anumit moment cum ar fi veioza sau lampadarul, acestea fiind foarte utile cand citesti sau asculti muzica.
  • Ia in considerare intensitatea luminii pe care o asigura becurile cu care vei dota corpurile de iluminat alese! Pentru iluminatul general este recomandat sa optezi in alegerea unor surse cu putere de pana la 75W, in cazul becurilor incandescente sau echivalentul pentru becuri LED, iar celelalte corpuri de iluminat trebuie sa disperseze o lumina de intensitate mai mica.
  • Bucura-te de confortul pe care il ofera de variatoarele de tensiune! Spre exemplu, daca optezi sa achizitionezi surse de iluminat produse de V-TAC LED si comercializate pe VtacSmartHome.ro, partenerul oficial in Romania, prin intermediul dimmer-elor, principalele corpuri de iluminat vor oferi exact intensitatea luminoasa ce iti este necesara, in functie de lumina naturala, de activitatea pe care o desfasori sau pur si simplu de “mood-ul” in care te aflii. Suplimentar, o lumina mai puternica ar putea fi utila cand faci curat in casa sau iti este necesara pe masa de lucru, insa o intensitate redusa va fi ideala pentru serile petrecute la televizor sau in momentele in care te pregatesti de somn.
Au văzut: 1046