Cadourile pentru fumători sunt o opțiune utilă pentru o aniversare sau o zi onomastică. Fiecare dintre noi avem prieteni sau cunoscuți care fumează. Evident, este bine să îi sfătuim să renunțe la acest obicei nesănătos. Ca să nu simtă acest lucru precum o intruziune în viața lor privată și socială, putem să alegem caodurile pentru fumători cu mesaj haios. Adică, putem alege un mic tablou cu o țigară în interior, pe care scrie „a se folosi în caz de urgență”. Asta, dacă prietenul sau prietena noastră doresc să se lase de fumat.

Pot fi oferite și dispozitivele pentru tutun încălzit sau țigările electronice. Acestea se găsesc ușor la magazinele specializate care au apărut peste tot. Evident, dacă ești ocupat, poți să le comanzi și on-line.

Dacă sfaturile despre renunțarea la fumat, sunt tabu în prietenia voastră, atunci, trebuie să vezi care ar fi cadourile pentru fumători pe care le-ai putea alege.

Cadourile pentru iubiți fumători cele mai elegante sunt bricheta metalică și tabachera. Mulți fumători văd mesajele de pe pachetele de țigări și nu le agrează. Unele firme au inventat un suport pentru pachetul de țigări, sub forma unei cutii calibrate pe dimensiunea acestui pachet. 

Brichetele metalice pot fi încărcate cu gaz lichefiat sau cu benzină. Unele au avantajul de a putea fi folosite în zile noroase, cu ploaie, vânt sau lapoviță. Pot avea inclusiv o melodie. Dacă iubitul tău iubește rockul sau motocicletele, poți oferi o brichetă care are gravat un craniu sau o motocicletă. La fel, dacă are preferințe pentru însemnele militare sau aviatice. Unele brichete pot fi personalizate cu numele, numele de alint sau aliasul prietenului sau prietenei căreia ăi sunt destinate cadourile pentru fumători.

Sunt numeroase tipuri de scrumiere sau brichete care imită mașini, monumente, arme de foc. Și ele pot constitui un cadou foarte binevenit.

Dacă prietenul tău este amator de așa numite „delicatese” din tutun, poți alege faimoasele havane de import. Sunt multe magazine specializate în țară. 

Țigările de foi cu diverse arome, cutiile cu havane sunt considerate cadouri cu stil.

Dacă știi că ai un iubit este un tradiționalist atunci când cauți cadouri pt iubit, sau știi că are preocupări intelectuale, poți alege o pipă. Între cadourile pentru fumători, pipa este simbolul înțelepciunii și liniștii. Indienii nord-americani fumau pipa păcii cu vizitatorii lor, semn că în timpul cuvenit nu avea loc nicio confruntare.

Un mare succes îl au și narghilelele în cazul în care ai o prietenă sau un prieten care adoră elementele orientale. La fel de util și frumos este să ieșiți cu grupul la localurile unde se oferă spre consum narghilele. 

Nu este recomandat să îi oferi prietenului sau prietenei un pachet cu țigările obișnuite pe care le fumează. Respectivii pot crede că îi suspectezi că nu stau bine cu banii. Chiar dacă este așa, de ziua lor, nu merită să le amintești de asta.

Într-un cuvânt, sunt destule cadorui care pot fi făcute prietenilor fumători. Totul este să știi cât de bine îți cunoști prietenii sau prietenele, pentru ca, la oferirea cadoului, să le citești o satisfacție cât de mică în privire.