multivitamine

Un sistem imunitar solid are nevoie de un aport corect si constant de vitamine si minerale. In vederea indeplinirii acestui deziderat s-au creat diverse retete de substante nutritive. Poti beneficia de o compozitie complexa, care sa acopere necesarul zilnic, prin intermediul gamei de multivitamine. Iata care este aportul acestora pentru alimentatia si sanatatea ta!

C si D, doua vitamine cheie

Complexul pe baza de vitamina C si vitamina D joaca un rol esential in apararea organismului impotriva factorilor perturbatori. Mai ales acum, in vremurile pe care le traversam, organismul are nevoie sa fie sustinut de multivitamine disponibile si pe yuga.ro. Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca un consum de vitamina D ajuta la dezvoltarea celulelor imune cheie si la reglarea mai multor proteine antimicrobiene.

Aportul ridicat de vitamina C creste activitatea antioxidanta si scade numarul radicalilor liberi care duc la declansarea multor boli. Intrucat corpul nostru nu produce vitamina C si nici nu o stocheaza pentru mult timp, aportul zilnic este esential pentru organism. Vitaminele C si D sunt imbatabile atunci cand vine vorba de infectii. Aceste „supereroine” vor face scut protector impotriva agentilor patogeni.

Complexul de B-uri

Complexul de vitamine B, in special vitamina B6, vitamina B9 (sau acidul folic) si vitamina B12, sustine excelent imunitatea organismului. Deficienta de vitamina B6 duce la scaderea productiei de anticorpi si, deci, la slabirea capacitatii de aparare. Vitamina B12 se gaseste doar in produsele de origine animala, tocmai de aceea este recomandata in special in alimentatia veganilor sau vegetarienilor.

Un alt antioxidant puternic este si vitamina E, a carei prezenta este esentiala pentru sanatatea pielii si a tesuturilor. Vitamina A ajuta la combaterea inflamatiilor si sustine barierele protectoare din tractul respirator si cel gastrointestinal.  

Vitamine si minerale, combinatia perfecta

Vitaminele nu pot lucra insa fara ajutorul mineralelor. In doze bine echilibrate, acestea formeaza intotdeauna o echipa, motiv pentru care vei gasi mereu multivitamine ce contin ambele categorii. Calciul, magneziul, seleniul, zincul si fierul sunt printre cele mai puternice minerale cu rol in apararea si dezvoltarea normala a organismului.

Tabletele de multivitamine sunt indicate pentru afectiunile sistemului osos si muscular: rahitism, osteoporoza, osteomalacie, osteoporoza senila, decalcifiere, scaderea densitatii osoase, fracturi, furnicaturi si senzatia de amorteala a membrelor. De asemenea, au un rol exceptional in afectiunile pielii, parului sau unghiilor: dermatite, acnee, infectii, par fragil, deformarea unghiilor, caderea sau fragilizarea parului, piele deteriorata si aspra.

Daca suferi de insomnii, hipocalcemie, irascibilitate, senzatia de lipsa de aer, oboseala cronica, apatie, tonus scazut, iritabilitate, depresie si anxietate, atunci apeleaza cat mai repede la un tratament pe baza de vitamine si minerale.

Magneziul si calciul, liantii vitaminelor  

Magneziul este ideal pentru refacerea organismului. Ca si restul mineralelor, favorizeaza absorbtia vitaminelor. Este excelent pentru buna circulatie a sangelui, combate oboseala si previne crampele musculare.   

Aportul de calciu trebuie atent monitorizat, deoarece este eliminat in permanenta din organism. Medicii recomanda consumul de suplimente pe baza de calciu doar atunci cand sunt carente. Astfel, se evita problemele care ar putea sa apara in functionarea sistemului muscular si osos. Un bun nivel de calciu in corp asigura si coagularea normala a sangelui.

Tratamentul cu multivitamine este recomandat ca tonic general varstnicilor, in perioadele de convalescenta, in sarcina sau alaptare, persoanelor ce lucreaza in conditii dificile la temperaturi ridicate sau frig extrem, elevilor, studentilor si sportivilor. Avand in vedere ca organismul nu poate stoca anumite vitamine si minerale pentru o lunga perioada de timp, se recomanda apelarea la ajutorul suplimentelor.