Imprimantele pot fi alese tinand cont de cartuse. Chiar daca pentru multi termenul de cartuse imprimanta este unul foarte vag, mai mult orientativ, lucrurile tind sa fie mai simple decat par.

Se face alegerea intre laser sau inkjet. Este important sa fie cumparata o imprimanta inkjet pentru ca este mult mai flexibila, deoarece va putea tipari atat alb negru cat si color, utilizand hartie normala, dar si hartie foto. Laserul este cel care tipareste de obicei alb negru, si doar modelele scumpe pot tipari si in culori, si tiparesc de obicei doar pe hartie normala. Imprimantele cu inkjet sunt mult mai accesibile din punct de vedere al pretului si vor ocupa mai putin spatiu.

Daca imprimanta este aleasa pentru acasa atunci se recomanda o multifunctionala existenta in gama de mijloc. Probabil ca imprimanta trebuie sa imprime multe poze pe hartie foto, dar si documente fara sa fie necesara o viteza foarte mare. De asemenea, pentru utilizarea in interiorul locuintei este foarte posibil ca utilizatorii sa nu aiba nevoie de printare pe duplex sau in retea, si alte optiuni scumpe.

Nu sunt recomandate nici imprimantele foarte ieftine, si nu pentru ca nu ar fi bune, insa este mai bine sa fie platita diferenta de la bun inceput pentru ca fi achizitionata o imprimanta existenta in gama de mijloc, aceasta fiind mult mai fiabila in timp, mult mai silentioasa si mult mai performanta.

Imprimantele pentru birou trebuie sa fie rapide si multifunctionale, cu duplex sau cu fax. Aici se vor tipari mai multe tipuri de documente, motiv pentru care imprimanta trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Faxul este inca un instrument de comunicare specific in general mediului business, care se foloseste cu succes. Un fax nu ar trebui sa lipseasca din biroul niciunei firme care se respecta. In cazul in care la imprimanta printeaza mai multi colegi, acestia trebuie sa se conecteze la ea si de aceea este mai bine sa fie ales un model care sa permita conectarea prin wireless a utilizatorilor care vor sa imprime indiferent din ce departament sunt.

Au văzut: 25