Skoda Kamiq Delcar

Este o întrebare cu mai multe răspunsuri care diferă în funcție de activitățile tale zilnice.

Însă, unul dintre cele mai noi și mai bune SUV-uri pe care le are Skoda de oferit cu siguranța este Kamiq.

Skoda Kamiq, al treilea SUV destinat pieței europene din gama pe care o oferă Skoda este mașina perfectă pentru viața urbană.

De ce este atât de bună în mediul urban?

Ei bine, îmbină toate avantajele specifice mașinilor din acest segment. Garda la sol mare, poziția înaltă pe scaune, agilitatea unei mașini compacte și designul caracteristic modelelor Skoda.

Beneficiază și de sisteme de asistență de ultimă oră, spațiu generos la interior și numeroase sisteme Simply Clever.

Kamiq este mașina care satisface cerințele și nevoile unei familii, dar și ale clienților ce pun preț pe un stil de viața modern și sunt în pas cu timpurile.

Dacă ești familiarizat cu automobilele Skoda poate că știi “frații” mai mari al modelului Kamiq, Kodiaq si Karoq.

De la ei inginerii au adoptat, preluat și dezvoltat linia de design pentru modelul Kamiq, care are faruri divizate, lumini de zi în partea superioară și alte detalii incitante.

Spun că este o mașină de familie pentru mediul urban pentru că are o lungime de aproximativ 4.2 metri, ceea ce o face cea mai compactă din gama SUV-urilor oferite de Skoda.

Cu ce vine modelul Kamiq?

  1. Spațiu din plin

Cu toate că este cel mai compact SUV din gama sa, Kamiq nu dezamăgește cu spațiul oferit.

După cum este cunoscută, Skoda este foarte bună la obținerea a cât mai mult spațiu din mașinile lor.

De aceea și modelul Kamiq, pe lângă aspectul elegant oferă o capacitate de 400L în portbagaj.

Ei pot fi extinși la un surprinzător 1395 de litri rabatând bancheta din spate. Iar dacă optezi pentru podeaua dublă prin rabatare poți obține o suprafață de încărcare plană.

  1. Design modern

După cum spuneam, Skoda Kamiq împărtășește foarte multe aspecte de design din gama SUV Skoda. O poți recunoaște imediat ca făcând parte din familia Skoda.

  1. Siguranță

Bazându-se pe platforma modulară MQB-A0 a grupului VW, Kamiq oferă cel mai înalt nivel de siguranță activă și pasivă.

Pe mașină se pot echipa până la nouă airbag-uri, inclusiv pentru genunchii șoferului și airbag-uri laterale în spate.

Aproape 80% din caroseria mașinii este fabricată din oțel de înaltă rezistență și oțel forjat la cald.

Farurile LED și blocurile optice spate cu LED sunt incluse în echiparea standard, iar versiunea full LED cu AFS și lumini de semnalizare dinamice pentru față și spate sunt dotări opționale.

Tot în dotarea standard sunt incluse și sisteme de asistență Simply Clever precum: Lane Assist, Front Assist cu funcția City de frânare de urgență, sistemul predictiv de protecție a pietonilor și sistemul de frânare pentru prevenirea coliziunilor multiple.

  1. Tehnologie 

Sistemul Swing, Bolero și Amundsen fac parte din a treia generație a matricei modulare de sisteme de infotainment a grupului VW și oferă afișaje cu dimensiuni între 6.5 și 9.2 inch. 

Sistemele pot fi echipate opțional cu sistemul Skoda de sunet cu zece difuzoare.

  1. Motorizare și șasiu

Kamiq vine cu motorizări moderne.

Trei opțiuni TSI pe benzină cu capacitatea cilindrică de 1.0 sau 1.5 L plus un motor diesel de 1.6 TDI. Puterile motoarelor variind între 95 și 150 de cai.

La aceste motoare se poate atașa una dintre cele două cutii de viteze cu 5 sau 6 trepte sau o transmisie automată DSG în 7 trepte.

Toate motoarele îndeplinesc și se încadrează în normele de poluare Euro 6, ceea ce face Skoda Kamiq o mașină prietenoasă cu mediul înconjurător.

O alegere bună poate fi și o mașină rulată. Cel mai indicat e să cauți dealeri autorizați. Un loc unde poți găsi auto rulate SKODA și nu numai, ar fi cei de la Delcar din Brașov.

Au văzut: 657