web hosting

Decizia de a crea un site web și, astfel, de a face accesibil un brand, produs sau serviciu unui procent mult mai mare al populației este una dintre momentele de cotitură în decursul unei afaceri. Dacă promovarea sau partea de social media puteau fi ușor gestionate de o singură persoană, realizarea unui site și identificarea unui design preferat poate dura o perioadă mai lungă de timp. Bineînțeles, facem aici referire la situațiile în care toate aceste activități sunt întreprinse de o singură persoană pe cont propriu (fără experiență anterioară) și nu de o echipă specializată în crearea de site-uri web de renume. Înainte de a ne avânta înspre un alt domeniu, respectiv ce implică realizarea unui site de la zero, este important să definim conceptele de bază și să cunoaștem cele mai importante diferențe între ele – pentru că nu sunt sinonime, ci doar fac parte din același registru tehnic.

Ce este un domeniu?

Orice site web este cunoscut sub un nume de domeniu. Acesta reprezintă, în realitate, o translatare a adresei IP aferente. Pentru a accesa un anumit site, un utilizator trebuie fie să scrie numele de domeniu, fie adresa IP. Cum un șir de cifre nu are o anumită semnificație sau logică pentru creierul uman, este mult mai ușor de reținut un cuvânt și, implicit, un domeniu. Pentru a putea exista în internet, acesta trebuie alocat de o companie specializată în înregistrarea domeniilor. În urma achiziției, domeniul devine indisponibil pentru orice altă persoană care dorește să îl cumpere.

Ce este un hosting (sau găzduire web)?

Așa cum se poate observa din subtitlu, hosting-ul sau găzduirea web reprezintă același lucru. Acesta este utilizat pentru stocarea datelor aferente site-ului web pe un server. Pentru a putea înțelege mai bine relația dintre cele două, fiecare domeniu reprezintă o porțiune din internet și, pentru a putea fi disponibil, acesta are nevoie de un loc unde să își stocheze toate fișierele. Un server de web hosting reușește să facă toate aceste lucruri. Zilele acestea, poți beneficia de reduceri hosting la SkaleWeb și să îți pui pe picioare propriul site, simplu și rapid. Multe companii de hosting Romania oferă abonamente comparabile cu cele din afară.

Diferențele dintre cele două concepte sunt esențiale în a înțelege modul în care un site poate funcționa, întrucât acestea sunt interconectate.

Au văzut: 767