Pizza a devenit, de-a lungul anilor, unul din cele mai populare tipuri de mancare din lume. Este un preparat la moda care ne permite sa mancam ceva suculent destul de rapid, fara sa necesite prea multa preparare. Drept urmare, este perfecta pentru pauza de pranz, pentru o intalnire cu prietenii sau seara cand nu mai avem timp sau energie sa gatim. Exista numeroase tipuri de pizza, cu gusturi si savori diferite. Iata care sunt diferitele tipuri de pizza.

Pizza clasica

Intr-un restaurant italian sau intr-o pizzerie, poti profita de un numar mare de retete de pizza, asa-zise clasice. Cu totii cunoastem traditionala pizza Margherita. Este un veritabil succes in randul pizzeriilor si pasionatilor de pizza totodata. Baza acestui tip de pizza este cel mai adesea alcatuita din sos de rosii, ciuperci, sunca si branza razuita. Cu toate acestea, este posibil sa adaugi orice ingredient posibil pentru a schimba putin gusturile. Spre exemplu, pe pizza Quattro Stagioni regasim ardei, un ou si ceapa. Pizza vegetariana este in egala masura la moda. Regasim diferite tipuri de legume pe ea. In majoritatea pizzeriilor gasim o pizza cu sunca de Parma sau cu salata. Pizza Quattro Formagi este in egala masura un mare clasic.

Branza este cel mai adesea aceeasi insa se poate  schimba in functie de regiune. Calzone este o reteta extrem de cunoscuta de pizza. Se diferentiaza de pizza clasica deoarece este vorba despre un aluat de pizza in interiorul caruia se afla mozzarella, sunca si ciuperci si un ou. Originalitatea sa consta in faptul ca este impaturita pentru a se acoperi toate ingredientele.

Pizza originala

Unele restaurante vin cu retete de pizza deosebit de originale. Spre exemplu, pizza burger care este compusa din carne taiata in bucatele, salata, rosii si cheddar. Aduna toate ingredientele unui hamburger insa dispuse pe o pizza.

https://pizzaeforienord.ro/burger-souvlaki/

Au văzut: 486