Oricat ne-am dori sa ne bucuram tot timpul de lumina naturala a soarelui, evident acest lucru nu este posibil. In schimb, avem la indemana celelalte variante de iluminat, care ne vin in ajutor in orice moment, oriunde ne-am afla, acasa, la munca etc, fie ca este vorba despre cele care functioneaza in baza clasicelor becuri incandescente, fluorescente, cu halogen sau iluminatul tip led, fiecare avand utilitatea lor dovedita. 

In ceea ce priveste ultima varianta mentionata, respectiv iluminatul cu led, sunt o serie intreaga de avantaje care il fac tot mai popular si mai utilizat in orice spatiu am avea nevoie de lumina. 

Indiferent prin ce este transpusa tehnologia led in casa noastra, fie lustre, plafoniera led, aplice, lampadare, spoturi sau alte corpuri de iluminat, vom putea constata, pe masura ce le vom utiliza, eficienta certa a acestora. 

Este vorba despre o reducere semnificativa a consumului de energie electrica, gratie utilizarii becurilor led, care ne pot oferi lumina chiar si 15000 de ore, fara a intampina fluctuatii atat de deranjante pentru ochi si fara a fi necesara, atunci cand le accesam, de o atingere a intensitatii maxime trepate, aceasta fiind producandu-se pe loc. 

De asemenea, gratie tehnologiei avansate, becurile led pot oferi, dupa preferinte si dupa tipul de activitati pentru care avem nevoie de lumina, nivele de intensitate diferita. Astfel, putem obtine intensitatea luminii optime pentru activitati precum citit, studiat, intensitate mai redusa, pentru relaxare, intimitate, pana la lumina linistitoare de veghe. 

Totodata, in functie de spatiile in care vor fi instalate si care presupun activitati diferite desfasurate in acestea, becurile led ofera, prin  nuantele sale diferite de lumina alba, solutii potrivite. 

Astfel, in dormitor cu siguranta vom opta pentru iluminare led cu lumina alba calda, care relaxeaza si odihneste privirea, in timp ce pentru baie, holuri sau birouri vom putea alege becurile led care furnizeaza lumina alba rece, cu rol inviorator, revigorant si aducator de energie, atat de necesara in anumite activitati pe care intentionam sa le derulam. 

O alta calitate certa a becurilor led este si faptul ca acestea, spre desosebire de alte tipuri de becuri, precum cele clasice, de exemplu, nu prezinta riscul de a se infierbanta pe masura ce sunt utilizate fara pauza mai mult timp, deci nu prezinta pe toata durata lor de viata niciun  risc de a se sparge si de a produce  diverse accidentari.

Au văzut: 132