Alegerea unor rase bune, o alimentatie sanatoasa, inovatii si investitii in biosecuritate pentru cresterea optima sunt doar cateva dintre secretele pentru o ferma de porci de succes. Bineinteles, nu trebuie uitati expertii veterinari care sa asigure sanatatea suinelor.

Toate acestea sunt principii de baza pentru Carmistin, grup care detine cinci ferme de crestere porcine, cu o capacitate de productie de 430.000 capete/an.

Carmistin este unul dintre pu­tinele holdinguri roma­nesti care integreaza in pro­por­tie de 90% lantul de pro­duc­tie agrozootehnic, incepand de la cultiva­rea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distri­butie de produse si prepa­rate din carne (inclusiv in re­teaua proprie de retail). Infiintat in anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agroalimentara din Romania, fiind unul dintre putinele holdinguri agricole romanesti care functioneaza in sistem integrat.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate in patru divizii de productie – pui, porc, vita si agricultura, inregistrand la nivelul anului 2019 o cifra de afaceri ce depaseste 220 milioane euro.

In ceea ce priveste linia de suine,  Carmistin.ro a intrat pe piata porcina din Romania in anul 2010 si si-a consolidat pozitia, devenind al treilea cel mai mare producator de porci de pe piata romaneasca, avand 100% capital romanesc. In fermele Porcellino Grasso si Agrikilti se desfasoara activitatea rezultata din investitii totale de peste 10 milioane de euro.

         Linia de porc a grupului se bazeaza pe achizitionarea de purcei si plasarea lor intr-un program agricol propriu. Grupul achizitioneaza suine la o greutate medie de 25 -30 kg, procesul de ingrasare are loc in fermele proprii si dureaza pana la atingerea greutatii de 110 – 115 kg. Dupa atingerea greutatii vizate, animalele sunt vandute la abatoarele terte de pe piata locala.

Procesul agricol urmeaza, in conditii complete de biosecuritate, standardele internationale de bunastare a suinelor, la care grupul a aderat voluntar.

Purceii sunt importati 100% de la furnizori de renume, certificati international din Germania, Danemarca sau Olanda. Purceii sunt supusi controalelor medicale veterinare, efectuate atat de medicii grupului, cat si de catre terti veterinari contractati din Olanda, Germania sau Spania.

Hrana necesara in procesul de reproducere a suinelor este produsa 100% in fabrica proprie de nutreturi combinate a Grupului. Fermele din grup folosesc procese computerizate in toate etapele ciclului de ingrasare: sistemul de nutreturi, sistemul de iluminare, sistemul de ventilatie si sistemul de incalzire – toate sunt programate si controlate de la un panou central, bazat pe retete si tehnologii proprii.

In septembrie 2018, Grupul Carmistin a achizitionat o ferma situata in Bilciuresti, judetul Dambovita, pentru a incepe un proces complet de restaurare, care va alinia ferma la cerintele actuale ale pietei.

Grupul are in plan constructia a doua ferme de reproductie porcina, investitie ce are ca scop generarea proprie a animalelor necesare pentru fermele de ingrasare. Necesarul anual de purcei va depasi 450.000 capete in 2021.

Au văzut: 724