tipuri-de-gazduire-web

Costurile de găzduire a site-urilor web pot varia, prețurile începând de la 2,49 USD pe lună și cresc până la 729 USD – sau chiar mai mari. Costul depinde de o varietate de factori, cum ar fi tipul de site web pe care îl aveți, câți vizitatori lunari așteptați să aveți și dacă aveți nevoie de servicii suplimentare, cum ar fi copiile de rezervă automate și un cont de e-mail.

Cunoașterea tipului de site web pe care doriți să îl aveți – sau îl aveți în prezent – vă va ajuta să aflați mai ușor ce fel de găzduire aveți nevoie. Un blog WordPress simplu, de exemplu, poate începe cu un serviciu de găzduire partajată la prețuri reduse. Odată ce acel blog câștigă o cantitate mare de popularitate, totuși, va necesita în mod inevitabil un tip de găzduire mai robust, cu limite sau spațiu de stocare nelimitat.

Există cinci tipuri de găzduire pe care le vom discuta în acest articol, deoarece acestea sunt cele mai utilizate de proprietarii de site-uri web.Acestea sunt:

Găzduire Shared sau Partajată

Găzduirea partajată ($2.49 – $15/lună)- este un tip de găzduire web în care un singur server fizic găzduiește mai multe site-uri. Mulți utilizatori utilizează resursele pe un singur server, ceea ce menține costurile mici. Fiecare utilizator primește o secțiune a unui server în care își poate găzdui fișierele site-ului web.

Serverele partajate pot găzdui sute de utilizatori. Fiecare client care folosește serverul platformei de găzduire partajată are acces la funcții precum baze de date, trafic lunar, spațiu pe disc, conturi de e-mail, conturi FTP și alte programe de completare oferite de gazdă.

Găzduirea partajată oferă cel mai rentabil mod de a obține un site online, deoarece costurile de întreținere a unui server sunt împărțite între toți utilizatorii. Acest stil de găzduire este cel mai potrivit pentru un site sau blog mic care nu necesită configurații avansate.

Găzduire WordPress

Găzduirea WordPress ($4.99 – $830/lună) este doar găzduirea optimizată pentru a satisface mai bine nevoile de performanță și securitate ale WordPress-ului. De asemenea, include, de obicei, instalări WordPress cu un singur clic pentru a facilita începerea utilizării WordPress. Dacă ai un site în WordPress, orientează-te către gazduire wordpress Romania.

Găzduire VPS

Găzduirea VPS($20 – $80/lună) -este un tip de găzduire potrivit pentru persoanele care au depășit găzduirea comună.Fiecare utilizator de pe un server VPS are acces la o mașină virtuală care rulează propria copie a unui sistem de operare (SO). Acest lucru permite clienților care utilizează găzduirea VPS să experimenteze capacități și performanțe similare cu un server dedicat pentru site-urile lor

Găzduire Dedicată

Găzduirea dedicată($80 – $300/lună)- este un termen folosit pentru a descrie pachetele de găzduire web care furnizează un server dedicat cu resurse dedicate unui singur client. Planurile dedicate de găzduire sunt ideale pentru site-urile web WordPress cu un număr foarte mare de vizitatori. Mulți furnizori de servicii de găzduire WordPress oferă planuri de găzduire dedicată, împreună cu planuri de găzduire partajate și VPS.

Găzduire în Cloud

Găzduirea în cloud($4.50 – $240/lună) face ca aplicațiile și site-urile web să fie accesibile folosind resurse cloud. Spre deosebire de găzduirea tradițională, soluțiile nu sunt implementate pe un singur server. În schimb, o rețea de servere cloud virtuale și fizice conectate găzduiește aplicația sau site-ul web, asigurând o mai mare flexibilitate și scalabilitate.

Au văzut: 43