Cu totii suntem acaparati de influenta tehnologiei si de un stil de viata cat mai confortabil pe care il putem obtine prin intermediul acesteia. Iar termopanele fac parte din tehnologia de ultima generatie, datorita procedeului complex de obtinere a acestora.

Dincolo de popularitatea pe care si-au castigat-o in ultima perioada, caci termopanele sunt pe buzele tuturor inca de la aparitia lor pe piata, cu siguranta te-ai intrebat cel putin o data daca merita sa investesti intr-un termopan si daca ele sunt cu adevarat eficiente.

Tu stii daca si cat este de eficient un geam termopan? Hai sa aflam impreuna!

Cat este de eficient un geam termopan

Geamurile termopan (https://stirileprotv.ro/s/p-unde-gasiti-ferestre-gealan-la-pret-de-fabrica.html) din zilele noastre sunt de diferite tipuri si construite prin numeroase tehnici. Astfel, poti apela pentru un geam termopan simplu, dar si geamuri termopan din doua straturi sau trei.

In mod evident, cu cat geamul este alcatuit din cat mai multe foi, cu atat acesta va fi mai eficient, cel putin la nivel teoretic.

In practica, acele straturi de geam sunt inglobate intr-o structura din plastic si metal sau rama geamului termopan, care are proprietati similare pentru a-i putea asigura eficienta.

Geamurile termopan nu sunt un simplu moft. Analizand structura lor si complexitatea procesului de fabricatie, acestea sunt menite sa aduca un plus atat intr-o locuinta, cat si intr-o societate comerciala. Si suntem fermi convinsi ca ai observat diferentele in momentul in care ai facut trecerea de la un geam obisnuit la cele de termopan.

Durabilitatea geamurilor de termopan este mult mai ridicata, astfel ca atat rama, cat si geamul/geamurile propriu-zise se vor deteriora mai greu, dat fiind rezistenta crescuta la impact. Astfel, contactul geamurilor cu unele obiecte cotondente sau cu o greutate ridicata, nu pune adesea in pericol integritatea si eficienta geamurilor.

Mentenanta simpla – Daca adineori obisnuiai sa freci geamul de zor, in zilele noastre, igiena geamurilor e mai simpla ca niciodata. Nu trebuie decat sa folosesti solutii dedicate si accesorii de sters pentru a te bucura zilnic de geamuri perfect curate. Esti mai in siguranta atunci cand igienizezi geamurile de termopan si nu-ti mai este teama ca, punand o presiune mai ridicata din dorinta de a freca o pata, vei sfarsi prin spargerea geamul. Astfel, geamurile nu mai necesita o inlocuire atat de periodica, asa cum o faceai pana in prezent.

Confortul tau este mult mai sporit cu ajutorul unor geamuri termopan. Nu mai ai de-a face cu aceleasi zgomote infernale care te trezeau mult prea devreme sau care te deranjau in momentul in care iti doreai sa citesti o carte, sa lucrezi la un proiect, sa culci copilul etc. Nici razele de soare care patrund in locuinta nu mai sunt atat de nocive asupra plantelor din jurul geamului sau inclusiv asupra propriei tale persoane. Lumina se loveste de geamurile patentate cu protectie UV si se reintoarce predominant in mediu, nemaifiind atat de deranjanta pentru campul nostru vizual.

Astfel, geamurile de termopan sunt o investitie de viitor, o investitie pe care deseori o faci o singura data in viata.

Au văzut: 1133