Fie ca pleci in vacanta sau te intorci acasa, este tentant sa dai o raita prin magazinele duty free din aeroporturi. Este si normal – poti cumpara produse pe care altfel nu le gasesti sau poti economisi destul de multi bani. Avantajele acestor magazine este ca poti cumpara produsele dorite fara sa platesti taxele care se aplica la nivel local. Totusi, nu tot ce gasesti la duty free este mai ieftin decat in magazilele obisnuite. Acestea sunt produsele pe care le poti cumpara cu incredere.

Cumpara lucrurile care sunt taxate in tara ta

Alcool

In magazinele duty free alcoolul este vandut fara sa i se aplice numeroasele taxe locale, asa ca vei economisi 25-50% din pret. Sticlele mari nu pot fi transportate decat in bagajul de cala, asa ca, daca vrei sa bei in avion, trebuie sa cumperi sticlute de calatorie.

Tutun

La fel ca in cazul alcoolului, poti economisi destul de multi bani daca iti cumperi tutunul de la duty free. Totusi, in unele tari nu vei putea trece vama cu anumite produse din tutun, asa ca este bine sa verifici ce produse poti cumpara si in ce cantitate.

Produse cosmetice

Produsele de ingrijire si infrumusetare sunt in general mai ieftine la duty free, asa ca poti cumpara produse cosmetice la preturi mai accesibile. De asemenea, poti beneficia de promotii si reduceri care reduc pretul articolelor la jumatate.

Produse de lux

Majoritatea gentilor, parfumurilor si ochelarilor de soare, dar si haine de lux pot fi cumpratate mai ieftin la duty free. Acestea fiind spuse, unii comercianti profita de reputatia acestor magazine pentru a vinde produse la preturi chiar mai mari decat pe piata. Iti poti da seama daca beneficiezi de o reducere cautand produsele pe site-ul producatorului si comaprand preturile.

Produse locale

Daca nu ai apucat sa cumperi produse locale in timpul vacantei, mai ai o sansa in aeroport. In general preturile sunt avantajoase si reprezinta cadouri bune pentru cei de acasa. E bine sa profiti de ocazie si daca esti in tranzit. Cand trebuie sa schimbi zborul, de obicei ai timp pentru o sesiune rapida de shopping. In felul acesta poti incerca alimente din diferite zone ale lumii.

Au văzut: 204