Ca in fiecare an, la finalul lunii noiembrie, in Bucuresti are loc Targul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio Romania. In 2017, evenimentul se desfasoara in intervalul 22-26 noiembrie si gazduieste peste 300 de edituri.

Am fost curiosi sa vedem care sunt cartile pe care romanii pasionati de lectura le aleg in cea mai mare masura. Astfel am contactat una dintre editurile participante an de an, pentru a ne spune de ce tip de titluri si domenii sunt dictionar explicativinteresati, de obicei, cititorii care ii viziteaza standul. Raspunsul a aratat ca, de departe, romanii care vin sa cumpere carti de la ei isi doresc sa aiba in biblioteci un dictionar explicativ al limbii romane. Cei care nu vin pentru a achizitiona un dictionar explicativ, mai exact dictionarul limbii romane, sunt adesea interesati de carti pentru copii, carti de dezvoltare personala, carti de parenting si carti de istorie.

Ca procente, peste 40% dintre oamenii care ajung la Gaudeamus si viziteaza spatiul acestei edituri aleg (si) un dictionar explicativ roman. Aproximativ 60% dintre ei sunt convinsi (si) de cartile pentru copii, iar cam 35% de cartile de istorie. Am mai aflat ca, in medie, un cititor pleaca cu 3 carti de la stand.

Numarul mare de expozanti de la Gaudeamus, reprezentand o concurenta, loiala, de cele mai multe ori, precum si interesul aratat volumului mare de vizitatori, motiveaza editurile sa ofere preturi foarte bune. Acest lucru aduce publicului cititor economii considerabile, lucru care si genereaza succesul acestui eveniment – cel mai mare din Romania.

Si anul acesta, toti romanii care vor ajunge la Romexpo la cea de-a XXIV-a editie pot participa la numeroase lansari de carte, concerte si nu numai si pot beneficia de reduceri, cadouri si tombole organizate de expozanti si organizatori. Gaudeamus isi mentine portile deschise pana duminica, 26 noiembrie, ora 20.00.

Au văzut: 484