piese de schimb de calitate

Piese de schimb de calitate se gasesc in majoritatea magazinelor de piese auto si camioane. Multi insa cred ca doar piesele originale produse in-house de catre producatorii vehicolului, sunt de calitate.

Adevarul, de foarte mult timp, nu mai este acesta. Majoritatea producatorilor de autovehicule si camioane nu isi mai produc singuri piesele ci apeleaza la firme specializate.

Am intalnit cazuri in care la produse din UE vandute ca si originale, sa apara la caracteristici un rand scris cu litere mici care atentioneaza ca produsul respectiv a fost produs in China.

Asta nu inseamna ca piesa respectiva nu respecta standardele de calitate ale unui produs original, insa zdrobeste mitul conform caruia acesta este intotdeauna facut de catre firma producatoare de vehicule.

Cum gasesti piese de schimb de calitate?

Multi sunt in dilema cand trebuie sa caute piese pentru reparatii camioane. Nu inteleg diferenta dintre produsele originale si cele after market.

Intr-un fel este de inteles ca de multe ori produsele vandute ca si originale sunt produse de catre terti, iar producatorul doar atesta ca acestea au fost fabricate potrivit specificatiilor si standardelor de productie cerute si le vinde mai departe ca fiind produse proprii.

Astfel chiar si la reprezentantele firmelor mari, cu renume, gasim produse de calitate echivalenta cu cele aftermarket foarte bune.

In cazul in care dorim sa alegem piese de schimb de calitate, este o metoda eficienta sa ne ghidam dupa garantia oferita de producator.

Garantia oferita poate fi un semnal puternic, cat de mare incredere are firma producatoare in produsul propriu.

Piesele de schimb de calitate au o garantie promitatoare. Chiar daca sunt vandute ca si piese after market, ele sunt de incredere si produse conform standardelor definite.

Diferenta dintre piesele originale si cele aftermarket

Diferenta de cele mai multe ori este in pretul de vanzare al acestor produse, piesele originale se vand intotdeauna la preturi mult mai mari datorita brandului care le sta in spate.

Daca incepem sa facem o comparatie intre piesele vandute ca si originale si cele after market, vom observa o diferenta destul de mare de pret. Pe drept ne putem intreba:

Daca sunt piese de aceeasi calitate, de ce preturile sunt mult mai mari la cele vandute la reprezentanta?

Raspunsul de cele mai multe ori se rezuma la garantia oferita de brand, care comercializeaza doar produse de calitate si isi asuma raspunderea pentru ceea ce vinde.

Pe de alta parte, diversi producatori de piese de schimb aftermarket au calitate diferita si nu au in spatele lor un brand bine pus la punct. Astfel pretul lor poate varia in functie de pozitia lor pe piata.

In ultimul timp, multe firme producatoare de piese aftermarket isi dezvolta un brand in nisa lor, pozitionandu-se astfel ca si producatori de piese aftermarket de buna calitate.

Au văzut: 227