Firmele de servicii funerarea s-au inmultit in ultima vreme si datorita schimbarii legislatiei funerare in statele europene si in tara noastra, fiindca si noi facem parte din Europa. In prezent, transportul funerar si pe o distanta de 3-4 kilometri nu se mai face cu orice mijloc de transport ca in trecut, intelegand prin acesta si caruta trasa de boi sau de cai, ci in exclusivitate cu masinile funerare autorizate special pentru astfel de transporturi.

Deja se discuta ca mortul nu va mai fi tinut in casa cele trei zile si ca va fi depus la capela. Mai rau este ca la sate nu exista capele si mortii sunt depusi la biserica. Pe de alta parte, nu toate bisericile admit ca trupurile neinsufletite sa fie tinute trei zile in ele, de aceea se impune construirea unei capele pentru respectarea normelor europene. Bisericile neoprotestante nu primesc morti in interiorul lor, slujbele pentru acestia se fac afara.

Masina funerara aduce o nota de civilizatie si eleganta in plus transportului funerar din urmatoarele motive:

-mortul este separat de restul lumii, astfel incat microbii nu sunt raspanditi peste tot pe unde trece cortegiul funerar

-boii si caii se pot speria si pot face probleme atat celor care trec cu masinile, cat si celor care merg in urma mortului catre cimitir, de aceea sunt obligatorii masinile speciale.

-animalele murdaresc drumul (tractiune baligoase, cum spun unii tarani pusi pe glume)

-in masina funerara sunt temperaturi scazute, astfel ca trupul neinsufletit este perfect conservat.

-masina funerara nu mai necesita pregatire, asa cum necesita caruta pe care se pun scanduri si covoare.

In plus, carutele pot fi folosite pe distante foarte mici, dar pentru repatrieri sunt admise numai masinile funarare autorizate.

O firma buna specialiata in repatrieri din spatiul European ofera urmatoarele servicii:

-repatrieri din urmatoarele state: ITALIA, GERMANIA, ANGLIA, FRANTA,   AUSTRIA, BELGIA, OLANDA, SPANIA, GRECIA, TURCIA, SERBIA, NORVEGIA, SUA,   MOLDOVA și întreaga Uniune Europeana, dar si repatrierea strainilor care mor in Romania.

-consultanta gratuita la orice ora din zi si din noapte. La o agentie funerara care se respecta niciodata nu este inchis.

-furnizarea sicrielor de zinc si de lemn masiv, a echipamentelor acestora, a hainelor si a injectiei de imbalsamare

-pregatirea defunctului de calatoria care dureaza 2-3 zile

-transportul decedatului la locul stabilit in conditii de igiena perfecta si in siguranta. Masinile respective pot fi reglate la 2-3 grade Celsius, imbalsamarea se face responsabil, astfel incat trupul neinsufletit nu are sanse sa se descompuna nici la 6 luni dupa ingropare.

Acestea trebuie sa fie asteptarile legate de repatriere, ar fi de adaugat faptul ca toti clientii sunt 100% multumiti (vorbesc de familiile indoliate) si ca pretul se comunica deschis la telefon sau prin intermediul formularului pus la dispozitia vizitatorilor pe site-ul oficial al firmei.

Oamenii care au de adus in tara vreun decedat din familia lor trebuie sa stie ca multe state din Europa nu colaboreaza cu persoane fizice, ci numai cu firme funerare specializate in repatrieri. Nu o fac cu rea intentie, ci se asigura in acest mod ca familia nu va fi depasita de formalitati si de multimea sarcinilor pe care le are de indeplinit.

In plus, firmele cu experienta in repatrieri cunosc si respecta legislatia funerara actuala, in timp ce persoanele fizice ar putea sa o incalce din nestiinta.

Au văzut: 85