laptopuri refurbished

De multe ori cand cautam un produs electronic se intampla sa dam de asa-zisele produse refurbished. Exista situatii cand aceste produse pot fi un targ mai bun decat achizitia unora noi.

Ce este un laptop refurbished?

Termenul refurbished laptop are o definitie destul de larga. Putem vorbi despre laptopuri aproape noi, doar scoase din cutie si returnate catre vanzator, pana la laptopuri trimise pentru reparatii in service, care nu au mai ajuns la fostul proprietar. Acestea pot fi vandute atat de catre producator, cat si de un magazin autorizat. Ca urmare, beneficiaza de cele mai multe ori de o perioada de garantie.

Sfaturi de achizitie

Daca doriti un discount de pret, dar in acelasi timp nu vreti sa va asumati mai multe riscuri decat este nevoie, este bine sa optati pentru un laptop refurbished si sa le evitati pe cele second hand. Acestea din urma va pot atrage atentia cu un pret neobisnuit de mic, insa este greu sa stabiliti calitatea unui produs care nu prezinta garantie. De asemenea, acesta poate fi iesit din garantie chiar daca proprietarul va prezinta un act inca valabil.

Socurile, expunerea la umiditate si schimbarea neautorizata a unei componente sunt doar cateva dintre lucrurile care pot duce la invalidarea garantiei. In cel din urma caz, este putin probabil sa va dati seama de acest lucru daca nu analizati in detaliu produsul atunci cand il cumparati. De aceea, este o idee buna sa nu va bazati pe garantia primita de fostul proprietar al unui produs. Mai mult, componentele interne ale laptopului, cum ar fi procesorul si bateria, pot fi compromise de factori cum ar fi supraincalzirea. Un alt motiv pentru care uneori este riscant sa cumparati laptopuri de la o persoana fizica este ca nu stiti cu siguranta de unde provine acesta, daca a fost furat etc.

Alte aspecte importante

Un laptop folosit, mai ales unul second hand, poate avea bateria afectata de numarul de cicluri de incarcare la care a fost supus. Prin urmare, este o idee buna sa cumparati doar laptopuri in stare buna daca sunteti interesat de autonomia acestora atunci cand va aflati departe de priza.

In cazul in care ati cumparat deja un laptop cu o baterie care devine din ce in ce mai slaba in privinta performantelor, trebuie sa stiti ca aceasta se poate schimba de cele mai multe ori cu una originala sau compatibila.

Dupa ce ati evaluat specificatiile necesare, tineti cont de faptul ca pe viitor s-ar putea sa aveti nevoie de performante putin mai ridicate. Prin urmare, achizitia de la bun inceput a unui laptop putin mai puternic decat nevoie dvs. curente este o idee foarte buna, pentru a evita ca acesta sa devina depasit mai repede decat este nevoie. Filtrati rezultatele in functie de specificatiile tehnice (procesor, diagonala ecran, capacitate memorie interna etc.) atunci cand acest lucru este posibil, pentru a gasi rezultate mai bune intr-un mod mai rapid.

Inspectia vizuala a unui laptop, refurbished sau second hand, trebuie sa se faca mai intai la exterior. Verificati dispozitivul de zgarieturi, inclusiv pe ecran.

Au văzut: 82298