Cu totii stim ca mutarea poate fi o experienta foarte stresanta pentru ca alegerile pe care le faci in timpul mutarii au efecte financiare si personale de durata. Dar cu planificarea corecta, intregul proces se poate transforma rapid intr-unul placut. Iata cateva greseli comune pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti schimbi locuinta!

Graba strica treaba

Sunt cazuri in care nu dispui de timp suficient si ai tendinta sa te grabesti. Fie ca ai decis pe ultima suta de metri sa te muti sau ai tot amanat sa planifici intregul proces, stii clar ca ai nevoie de o firma specializata care sa te ajute cu transportul lucrurilor personale. Daca o faci pe fuga, exista posibilitatea sa deteriorezi din bunuri sau chiar sa te accidentezi. In plus, daca astepti prea mult pentru a angaja o firma de mutari, alegerile pe care le ai la dispozitie vor fi sever limitate. Gandeste-te din timp si fa rezervari, in special in perioadele cele mai aglomerate pentru mutari, asa cum este vara. Asta te-ar putea ajuta sa obtii si un pret mai bun.

Alege intelept firma de mutari

Mutarea nu este o treaba pentru o singura persoana si chiar daca poti conta pe ajutorul rudelor sau prietenilor, va trebui sa angajezi o firma de mutari mobila pentru obiectele voluminoase si grele, cum este aparatura electrocasnica sau corpurile de mobila. Cerceteaza piata si cauta referinte despre compania la care intentionezi sa apelezi. Nimeni nu isi doreste sa lucreze cu neprofesionisti, mai ales cand vine vorba despre lucruri personale, asa ca alege o companie care are aprecieri pozitive din partea clientilor. Si nu uita sa te programezi din timp pentru a-ti rezerva exact ziua in care planuiesti sa faci mutarea.

Fa un inventar al obiectelor pe care le detii

O alta greseala comuna este sa impachetezi absolut tot din casa. Mutarea poate fi ocazia ideala pentru un inventar al lucrurilor pe care le detii. Intreaba-te despre fiecare obiect pe care nu l-ai utilizat in ultimul an daca iti mai trebuie. Renunta la lucrurile si mobila care nu se potrivesc sau nu incap in noua locuinta. Si arunca, doneaza sau vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie. Asa vei avea mai putin de munca cu impachetatul.

In situatia in care te simti depasit de situatie si vrei sa eviti greselile, apeleaza cu incredere la o firma autorizata de mutari mobila.

Au văzut: 124