cauciucuri r16

Fiecare șofer își dorește un singur lucru – ca mașina lui să fie impecabilă, atât la interior, cât și la exterior. În timp ce verificările la service-urile auto și schimbările de piese se efectuează în mod regulat, fiind câteva necesități ce țin de funcționalitatea mașini, exteriorul este deseori trecut cu vederea. Nu spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care atrag atenția cu privire la repercusiunile pe care autoturismul nostru le poate resimți. Atunci când nu avem grijă la modul în care mașina noastră arată, pe o perioadă lungă de timp, aspectul acesteia va începe să lase de dorit. Astfel, inclusiv în situația în care ne gândim să o vindem, am putea fi nevoiți să scădem prețul de listă din pricina acestor neconcordanțe. Întocmai pentru a preveni aceste situații, stă în responsabilitatea fiecărui șofer să aibă grijă de autoturismul pe care îl conduce. Rămâi alături de noi și descoperă în rândurile următoare cinci sfaturi prin care îți poți păstra mașina curată, indiferent de situație!

  1. Scapă de ambalaje, recipiente și resturi de alimente din mașină

În special atunci când suntem plecați la drum lung, avem tendința să mâncăm în mașină. Fie că ne referim la o simplă gustare sau chiar la mese copioase, mașina este un mediu închis în care ajung să se adune foarte multe deșeuri. În lipsa unui coș de gunoi sau a unui container de reciclare, avem tendința să le introducem în diferite locuri, cu gândul că le vom arunca mai târziu la gunoi. O soluție potrivită și foarte ieftină prin care ne putem păstra mașina curată în interior este reprezentată de utilizarea unui container de reciclare sau a unui coș de gunoi. Singurul lucru de care mai ai nevoie este o pungă de gunoi pe care să o introduci în interior, iar la exterior de un capac. Nu este imperios necesar să apelezi la un container cu dimensiuni mari, ci poți să te orientezi către un coș de gunoi foarte micuț, care să se integreze perfect în interiorul mașinii tale.

  • Fă ordine în portbagaj, folosind un organizator

Unul dintre cele mai dezorganizate spații din mașină este portbagajul. Întrucât are o suprafață atât de mare, acesta poate fi, deseori, utilizat după bunul plac. Cu toate acestea, dacă familia ta este numeroasă și ai și copii, știi foarte bine că spațiul este imperios necesar, iar fiecare centimetru contează. Tocmai de aceea, o soluție la această problemă este să folosești un organizator pentru portbagaj. Acesta te ajută să depozitezi, cu succes, tot felul de obiecte – atât mici, cât și mari. Doar așa te vei putea asigura că ai întotdeauna toate lucrurile de care ai nevoie într-un singur loc, motiv pentru care vei putea inclusiv să apelezi la un coș de rufe.

  • Curăță farurile în mod regulat, utilizând pastă de dinți

Spre deosebire de alte componente ale mașinii, farurile intră în contact direct cu aerul și cu factorii externi ori de câte ori conduci.  Un prim efect acestui proces este că farurile ajung să se îngălbenească și să se murdărească foarte ușor. Chiar dacă, pe piață, există numeroase soluții pentru curățarea acestora, multe dintre ele au un preț destul de piperat. O soluție mult mai ieftină și la îndemână este să utilizezi o cantitate mică de pastă de dinți, alături de o periuță de dinți veche, pe care nu o mai folosești. Prin mișcări circulare, vei putea să cureți foarte bine farurile, ștergând excesul prin folosirea unei lavete umede la finalul procesului. În doar câteva minute, poți avea la tine acasă o mașină curată și mereu gata să facă față oricăror situații neprevăzute.

  • Montează la timp anvelopele de vară și cele de iarnă

Fiecare șofer știe că schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă și viceversa este o regulă inclusă în legislația rutieră. De îndată ce temperaturile din termometre au atins 7°C, șoferii trebuie să întreprindă anumite activități. În cazul în care temperatura din termometre depășește această valoare, este momentul ca mașinii să i se monteze anvelope de vară. În mod analog, atunci când temperatura scade sub această valoare, este momentul să te orientezi către montarea unor anvelope de iarnă. Întrucât știm la ce valoare se poate ridica această activitate, în special în cazul șoferilor care au mașini fără seturi pentru ambele anotimpuri, există soluții mult mai ieftine pe piață. Te poți orienta către un set de anvelope r16 la preț foarte bun, precum și către un set de cauciucuri iarna, compatibile cu modelul mașini tale și care să se încadreze în buget.

  • Păstrează interiorul mașinii tale curat și foarte aspectuos, apelând la uleiul de măsline

Chiar dacă tapițeria nu este vizată de acest proces, uleiul de măsline este o soluție practică și ieftină pe care o poți integra în procesul de curățare aferent mașinii tale. Acesta este sigur pentru a fi folosit pe mașină, curățând foarte bine interiorul autoturismului. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică de ulei de măsline pe o lavetă, urmând să cureți interiorul mașinii prin mișcări circulare.

Bucură-te de cele mai bune recomandări pentru o mașină mereu aspectuoasă și curată. Doar așa, vei putea avea grijă, ulterior, și de componentele interne ale mașinii tale.

Au văzut: 9798