Există mai multe tipuri de împrumuturi, pe care le puteți contracta în funcție de scopul pe care doriți să îl finanțați. Doriți să cunoașteți diferența dintre creditul ipotecar și creditul de consum înainte de a merge la banca?

Care este diferența dintre un credit ipotecar și un credit de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale vă va permite să finanțați bunuri sau servicii de consum, pe când un credit  ipotecar vă va ajută să cumpărați imobile.

Ce este un credit de nevoi personale?

Creditele de nevoi personale sunt împrumuturi acordate persoanelor fizice de către instituțiile bancare pentru achiziționarea de bunuri și servicii. De exemplu, puteți contracta un împrumut de consum pentru a cumpăra o mașină sau mobilier atunci când vă mutați.

O altă specificitate este că creditele de nevoi personale sunt destinate doar persoanelor fizice. Dacă sunteți PFA sau dacă reprezentați o companie, alte tipuri de împrumuturi vă vor fi oferite de către instituția dvs. bancară.

Dacă doriți să cumpărați imobile, nu este posibil să finanțați această proprietate cu un credit de nevoi personale! Simulați o ipotecă folosind calculatorul pentru a estima ratele dvs. lunare și pentru a află ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro.

Ce este un credit imobiliar?

Creditul imobiliar este opusul unui credit de nevoi personale în sensul că este utilizat pentru finanțarea imobilelor. Deci, nu puteți alege să finanțați altceva decât o casă sau un apartament cu ipotecă! Va trebui să justificați utilizarea împrumutului dvs. către bancă, pentru a garanta că l-ați investit într-un proiect imobiliar.

Singurul lucru pe care îl puteți finanța cu acest tip de credit va fi reamenajarea locuinței și, din nou, va trebui să furnizați mai multe documente justificative băncii: simulări și planuri ale lucrării, cotații de la companii sau simulare de construcții etc.

Diferența obiectului finanțat

Diferența dintre un credit imobiliar și unul de nevoi personale constă, prin urmare, în faptul că aceste două împrumuturi nu sunt contractate în același scop! Atunci când un individ dorește să cumpere o casă sau un apartament, el apelează la banca pentru a face un credit imobiliar: aceste împrumuturi au caracteristici foarte specifice, în special în ceea ce privește durata lor.

Împrumuturile ipotecare sunt într-adevăr mult mai lungi, iar rambursarea lor poate dura până la 30 de ani, în timp ce împrumuturile de nevoi personale sunt contractate pentru o perioadă mult mai scurtă. De exemplu, se consideră că un credit de nevoi personale poate fi între 500 și 10.000 de euro și rambursabil pe o perioadă care variază de la 1 la 10 ani, în funcție de sumă și de capacitatea de împrumut a debitorului.

Diferite rate ale dobânzii

În cele din urmă, o diferență majoră între creditele de consum și creditele ipotecare sunt ratele dobânzilor percepute de bănci. Un împrumut auto și un împrumut pentru locuințe nu vor avea aceleași rate de împrumut: obiectul finanțat este diferit, iar valoarea împrumutului nu este aceeași. De asemenea, criteriile utilizate pentru stabilirea ratei dobânzii sunt diferite și variază în funcție de tipul de împrumut contractat.