Deciderea tipului de imprimantă pe care doriți să o achiziționați – jet de cerneală, laser sau multifunctionala poate fi complicata. Există atât de multe tipuri și mărci de imprimante pentru a alege, iar noile modele par să fie introduse lunar.

Determinați sistemul de operare și producătorii de imprimante care acceptă sistemul dvs. de operare.

Mai întâi trebuie să știm ce fel de imprimantă doriți. Trebuie să alegeți dacă veți avea nevoie doar de alb-negru și doriți să fie imprimat rapid. Dacă faceți și lucrați într-un birou, alegeți o imprimantă laser. Vrei un scaner cu el? Trebuie să aibă un cititor de carduri de memorie în el și posibilitatea de a imprima imagini direct de pe cardurile de memorie?

Acum trebuie să știți câți bani doriți să cheltuiți. Nu trebuie să treceți peste acest buget. Considerati suma realistă pentru ceea ce doriți.

Odată ce acest lucru este stabilit, putem căuta caracteristici care sunt mai importante și pe care nu le doriți. Imprimantele moderne au funcționalități wireless care pot fi foarte utile pentru dvs. Este posibil ca unii utilizatori să aibă nevoie de PictBridge.

Acum puneți totul împreună și alegeți imprimanta potrivită pentru dvs. Puteți verifica online pentru imprimante mai ieftine. Căutați pe magazine online de imprimante noi second hand  . Nu uitați să alegeți marca dvs. S-ar putea să doriți HP sau Kyocera pentru funcții sau Epson pentru calitatea imaginii.

Dacă aveți nevoie să imprimați ocazional documente, cum ar fi scrisori, copii ale paginilor Web de pe Internet sau foi de calcul simple, o imprimantă cu jet de cerneală sau imprimantă laser este buna. Dacă aveți nevoie să faceți prezentări sau fotografii de înaltă calitate, doriți o imprimantă foto. Dacă imprimați peste 100 de pagini zilnic și nu aveți nevoie de culoare, vă recomandăm să vă uitați la imprimantele laser mai rapide. Și, desigur, dacă începeți o afacere la domiciliu și aveți nevoie de o combinație de scaner, imprimantă, copiator și fax, este mai bine să utilizați o imprimantă multifuncțională.

Luați în considerare următorii factori pentru nevoile dvs.

Rezoluție – numărul de puncte pe care o imprima imprimanta in 6.45 cm patrati  (peste 1440 dpi este bun). Alegeți un model cu rezolutie superioara daca tipariti grafică și fotografii de prezentare.

Cost de operare – calculați costul tonerelor si hartiei.

Rețineți că, costul hârtiei si al tonerului poate fi mai mare decât costul original al imprimantei în decurs de un an.

Viteză – volumul de tipărire (pagini pe minut) este esențial dacă imprimați un număr mare de documente alb-negru.

Au văzut: 197