Cele mai importante limbi de circulatie europeana

Un progres important din istoria comunicarii umane este dezvoltarea limbilor vorbite. Indiferent de loc, peste tot in lume, oamenii de nationalitati diferite isi impartasesc ideile prin intermediul limbajului oral sau scris. Mai mult decat atat, o limba straina te ajuta in dezvoltarea carierei. Fie ca lucrezi in marketing sau constructii, indiferent de domeniul in care activezi, cunoasterea unei limbi straine iti ofera numeroase avantaje. Cum o limba straina nu se invata doar din filme, fii sigur de cunostintele tale si sustine un test engeleza, test franceza sau test germana, spre exemplu. Testandu-ti cunostintele vei afla si nivelul la care te afli si vei sti de unde sa pornesti.

Avantajele profesionale aduse de o limba straina

Intr-o lume din ce in ce mai globalizata, cu societati poliglote, cunoasterea unei limbi straine este esentiala pentru facilitarea comunicarii si pentru a le permite oamenilor sa participe la activitati culturale, economice si sociale. In acest moment, in lume sunt 6000 de limbi vorbite si doar 20 de limbi vorbite de jumtate din populatia lumii. Cu siguranta, daca stii cel putin una dintre limbile aflate in top, poti beneficia de cele mai importante avantaje:

  • acces la traininguri internationale;
  • oportunitati de joburi in alte tari;
  • networking cu oameni din toate partile lumii;
  • impartasirea si descoperirea de idei noi;
  • acces la economii noi pentru business-ul tau.

Ce limba straina ar trebui sa inveti?

Cu atat de multe limbi straine, totusi pe care trebuie sa o inveti? Ei bine, exista cinci piloni principali, dupa care au fost clasate cele mai influente limbi: geografia, economia, comunicarea, mass-media si diplomatia. Prin traducere, acestea exprima posibilitatea de a calatori, de a participa la economie, de a initia si intretine un dialog, de a cosuma produse mass-media si de a participa la relatiile internationale.

Limba engleza – cea mai populara limba de pe glob

 In acest moment nu exista o limba care sa prezinte o popularitate mai ridicata decat limba engleza. Aceasta limba este prezenta in toate domeniile fiind o puternica limba de circulatie internationala. Chiar daca nu are cei mai multi vorbitori nativi, engleza a reusit sa devina in foarte multe tari cea mai studiata limba, iar in unele este a doua limba oficiala.

De asemenea, engleza este considerata limba oficiala pentru comunitatile aeriere si maritime, precum si in randul unor organizatii importante cum ar fi Uniunea Europeana sau Organizatia Natiunilor Unite.

Limba franceza – cea mai frumoasa limba straina

            Aceasta limba este raspandita in intreaga lume si este una dintre cele mai studiate limbi de circulatie internationale. Si aceasta limba este extrem de importanta, fiind oficiala in randul diverselor organizatii precum Uniunea Europeana, NATO, ONU, UNESCO sau Crucea Rosie.

Limba germana – limba afacerilor de succes

            Cunoscuti pentru seriozate, disciplina si nivelul avansat din punct de vedere tehnologic, germanii sunt considerati foarte buni parteneri atunci cand se doreste extinderea unei afaceri. Dovada acestui lucru este impactul economic pe care il are Germania la nivel mondial. Limba germana este vorbita in aproximativ 185 de milioane de persoane din tari precum: Germania, Elvetia, Austria sau Luxemburg.

            Tu ce limba cunosti sau ai vrea sa cunosti? Descarca gratuit lectiile demo Eurocor si invata chiar astazi sa vorbesti fluent o limba straina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *