incaltaminte-bebelusi

Incaltamintea bebelusilor trebuie aleasa cu grija, dar cu toate acestea, nu sunt multi parintii care stiu cum sa aleaga incaltamintea potrivita pentru cei mici. Imediat ce veti intelege lucrurile care sunt speciale, dar si utile, in ceea ce priveste incaltamintea copiilor, nu va va fi greu sa alegeti o incaltaminte de cea mai buna calitate pentru cel mic.

Imediat dupa nastere, piciorul copilului este flexibil si delicat, acesta avand un strat de grasime care captuseste oasele labutelor. Imediat ce copilul incepe sa mearga, aceasta grasime se dizolva, iar in urmatorii ani, grasimea dispare aproape complet de pe picoare.

Oasele picioarului si varfurile lor dure incep astfel sa-si faca loc in piele, ele cauzand bataturi, dar si rani sau monturi. Picioarele sunt astfel singura parte a corpului cunoscuta pentru faptul ca pierde in grasime pe masura ce imbratranim.

Oasele, ligamentele, dar si muschii noului nascut sunt extrem de moi, dar si flexibile. Problema este ca daca parintii aleg o incaltaminte bebelusi nepotrivita, vor provoca celui mic diformatii la nivelul piciorului. Un lucrui de avut in vedere este astfel sa nu cumaprati prea curand bebelusului pantofi.

Este bine sa asteptati ca acesta sa invete in primul rand sa mearga, adica in jurul varstei de 11-15 luni. Chiar si in momentul in care cel mic invata sa mearga, este o idee buna sa mai asteptati achizitionarea incaltamintei. Cel mai bine pentru copil este sa mearga cat mai mult posibil in picioarele goale.

Pantofii sunt in general de prisos celor mici, dar acestia au nevoie de ei pentru a se proteja de frig. Trebuie sa ne asiguram astfel ca ei ii porta doar atunci cand este nevoie foarte mare de ei. Sosetele pot si ele preveni dezvoltarea piciorului, acestea limitand capacitatea bebelusului de a-si intinde degetele de la picioare, dar si muschii.

Copiii mici ar trebui sa poarte sosete doar in momentul in care sunt incaltati. Atunci cand alegeti pantofii cei mai potriviti pentru cei mici, trebuie sa aveti in vedere spatiul de miscare al degetelor de la picioare.

Este recomandat sa alegeti niste pantofi cu un lat de deget mai mare decat piciorul copilului. Pantofii fauti din materiale naturale vor fi mereu de preferat.

De asemenea, aveti in vedere sa gasiti pantofi care respira, cum ar fi cei din piele si din panza. Aceste materiale sunt recunoscute pentru faptul ca sunt moi si flexibile, de aceea ele sunt o alegere pe care o puteti considera pentru confortul bebelusului.

Au văzut: 515