tractari auto

Chiar daca este ultimul lucru pe care orice sofer si-i poate dori, uneori se intampla ca masina sa se defecteze, sa ramanem cu ea in mijlocul drumului si sa avem nevoie de ajutor. Sunt situatii neprevazute si se pot intampla oricui, indiferent de experienta pe care o are ca sofer sau cate verificari face la masina inainte sa plece la drum. Intr-o astfel de situatie solutia cea mai rapida este sa apelezi urgent la o firma de tractari auto.


De ce firma si nu privat?


In primul rand ca firmele de tractari auto au autorizatie, personal calificat si pentru ca iti ofera asigurare pe durata transportului in caz ca apar probleme, pe cand privatii nu. Un alt beneficiu este pretul unei interventii pentru ca o firma de tractari iti va spune de la bun inceput care este costul pentru interventia respectiva si nu vei avea surprize cand ajunge la fata locului.


Cele mai multe firma de tractari au program non stop, deci vei putea apela la ei indiferent de ora avand garantia ca nu vei fi taxat suplimentar.
Incearca sa contactezi o firma de tractari locala pentru ca fiind aproape intervin foarte prompt. Alege firma cu cea mai buna reputatie si evita sa contactezi asa zisele firme care ofera preturi foarte mici pentru ca in realitate cand vor ajunge la fata locului pretul va fi la fel sau chiar mai mare ca la restul.


Tractarea sau remorcarea din punct de vedere legal:


Daca totusi ai optat sa apelezi la un prieten care sa te remorcheze trebuie sa tii cont de urmatoarele asptecte:
– ambele masini trebuie sa semnalizeze corect;
– trebuie folosite doar bare si șufe omologate;
– lungimea trebuie sa fie de maximum 5 m pentru bara si, respectiv, de 3-5 m pentru sufa;
– bara sau șufa de tractare nu se atasează niciodata pe diagonala intre masini;
– viteza maxima recomandata este de 30 km/h;
– atentie sporita, franare timpurie;
– șufa de tractare trebuie sa fie tot timpul intinsa;
– noaptea sistemele de iluminare si semnalizare trebuie sa funcționeze corect.
Nerespectarea regulilor privind tractarea iti poate aduce amenda, contraventiile pot ajunge si pana la respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 lei si 2500 lei.


In concluzie cea mai simpla si rapida metoda ramane sa sunati la o firma de tractari auto super ieftine.

Au văzut: 47029