Cum alegi un aragaz de calitate

Dacă vrei să îți cumperi un aragaz nou, ar fi bine să ții cont de câteva caracteristici importante. În rândurile ce urmează ți le vom prezenta pe scurt și te invităm să le ai în vedere, asta pentru ca la final să poți alege un aragaz de calitate la un preț avantajos.

Tipul de aragaz

Pe piață există trei tipuri de aragaz. Mai precis, ne referim la modul în care acesta este alimentat:

  • Aragaz pe gaz – modelele clasice, care se conectează la butelie sau la rețeaua de gaze;
  • Aragaz electric – dispozitive care funcționează în totalitate cu ajutorul curentului electric;
  • Aragaz mixt – acestea pot fi cu plită electrică și cuptor pe gaz, cuptor electric și plită pe gaz, dar și orice altă combinație de acest gen.

Trebuie să te hotărăști de la bun început ce tip de aragaz vei cumpăra, în funcție de nevoi, accesul la rețeaua de gaze/curent ș.a.

Caracteristicile principale

După ce ți-ai ales tipul de aragaz, va trebui să ții cont de următoarele caracteristici importante: Numărul de arzătoare, modul de aprindere, funcțiile, designul și dimensiunea dispozitivului.

În linii mari, noi credem că cel mai bun aragaz trebuie să dețină minimum 4 arzătoare (de dimensiuni diferite, să fie dotat cu aprinderea electrică, să vină cu funcții de siguranță, iluminare și timer. Dacă vrei să citești mai multe despre toate aceste specificații, o poți face aici.

Concluzii

Așadar, aragazul este un electrocasnic destul de simplu, însă extrem de util în orice gospodărie. Nu este greu să alegi unul de o calitate peste medie, însă trebuie să ții cont de câteva specificații importante, pentru ca raportul calitate/preț să fie unul cât mai avantajos pentru tine.

Au văzut: 101