Boxele sunt elementele principale ale unui sistem audio. Pentru a te bucura de experiența unui sunet clar și de calitate, trebuie să cunoști care sunt cele mai potrivite produse pentru locul unde le vei amplasa. Înainte de a alege un sistem audio pentru casă, analizează camera în care te-ai gândit să-l instalezi. Un set de boxe profesional determină calitatea generală a sistemului, de aceea este important să alegi echipamentul potrivit nevoilor tale. Intră pe DABSTORE.RO pentru a alege dintr-o gamă variată de boxe la preț foarte bun și vei primi consultanță completă din partea specialiștilor acreditați de producători.

Acustica

Fiecare cameră influențează sunetul pe care îl asculți. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât trebuie să fii mai atent în alegerea materialelor. În cazul unui birou de lucru, acustica este facilitată de dimensiunile mici ale camerei. Pentru living o să ai nevoie de boxe mai puternice, care oferă un sunet curat, de nivel ridicat, fără a-l distorsiona. Sunt multe lucruri care influențează acustica unei camere, de la suprafața pereților și a podelei până la dimensiunea ferestrelor, corpurile de mobilier și decorațiunile interioare. Un element de care trebuie să ții cont este destinația pe care o vei da produselor în cea mai mare parte a timpului: muzică, filme sau gaming.

Poziționarea în casă

Amplasarea boxelor în încăpere influențează emisia sunetelor. Armonizarea acestora cu mediul în care vor funcționa poate spori calitatea emisiei. În funcție de spațiul de care dispui, poți alege între modele 7.1, 6.1, 5.1, 2.1 sau soundbar. Prima cifră determină numărul de difuzoare satelit, în timp ce 1 este specific subwooferului. Modelul 5.1 este potrivit pentru ascultarea în condiții optime a sunetului în timpul vizionării filmelor într-o încăpere generoasă. Unul dintre cele mai întâlnite modele de boxe pentru spațiile mici este 2.1, cu două difuzoare și un subwoofer, conectat în general la un laptop sau calculator. Dacă aloci un spațiu foarte limitat amplasării boxelor, soluția optimă este modelul soundbar, care include toate difuzoarele, uneori chiar și subwooferul, într-o singură incintă audio. Soundbar-ul ocupă mai puțin spațiu, adaugă profunzime programelor tv sau filmelor și nu are multe cabluri. Dacă nu vrei să ai cabluri întinse prin cameră, poți opta pentru sisteme wireless care au avantajul mobilității.

Fidelitatea sunetului

Fiecare sistem audio este alcătuit din mai multe tipuri de difuzoare. Calitatea sunetului este o decizie personală, de aceea cele mai multe playere îți oferă opțiunea de a regla sistemul după bunul plac. Unele boxe dau cel mai bun randament atunci când sunt amplasate la înălțime, în timp ce altele se aud mai bine aproape de podea. Modelele active au amplificator inclus, în timp ce pentru cele pasive trebuie să asociezi o stație de amplificare. Subwooferul produce un sunet puternic, adaugă profunzime basului și, dacă este ales corect, poate îmbunătăți performanțele sistemului tău audio. Este potrivit pentru vizionarea filmelor și ascultarea melodiilor cu note joase, rock sau metal.

 

Difuzoarele surround sunt dedicate efectelor de ambient și trebuie amplasate cu multă atenție. Sunetul surround utilizează mai multe boxe, fiecare contribuind cu un canal audio diferit sau un detaliu propriu al înregistrării originale. Sunt cele mai potrivite pentru cinema la tine acasă. Spre exemplu, când vizionezi un film cu sistem surround, sunetul apropierii unei mașini în viteză va crește și va scădea progresiv, pe măsura derulării imaginii. De aceea, pentru o experiență movie-like, sunetul surround integral necesită cel puțin cinci boxe: față-centru, stânga-față, dreapta-față, stânga-spate și dreapta-spate.

Design-ul și culoarea

În alegerea unui sistem audio pentru casa ta trebuie să ții cont de specificul camerei, pentru a-l putea integra în spațiul unde îl vei instala. Din fericire, piața audio îți oferă o multitudine de design-uri și culori. Poți asorta noile tale boxe cu mobilierul, cu pereții, cu televizorul sau alte produse multimedia din cameră. Forma difuzoarelor nu trebuie să-ți compromită estetica sau armonia încăperii. Există produse potrivite pentru bucătărie, dormitor, birou, living sau exterior.

 

Pe site-ul de mai sus vei găsi cele mai potrivite boxe pentru casă, ce se integrează în mediul tău. Ține cont de spațiul în care va funcționa sistemul audio. Suprafețele dure, cum sunt ferestrele și podelele din lemn, produc reverberații, ceea ce poate distorsiona sunetul, amplificându-l sau anulându-l. Suprafețele moi, precum draperiile sau mocheta, pot absorbi sunetul, iar biblioteca îl poate împrăștia. Când reglezi sistemul audio, ascultă genul de muzică preferat sau difuzează tipul de filme pe care îl urmărești cel mai des. Pentru a obține cel mai bun randament audio, respectă instrucțiunile de asamblare și sfatul specialiștilor consultați.

Au văzut: 63