Pasarile, aceste creaturi maiestuoase, al caror cantec este o adevarata incantare, pot fi, in anumite situatii, destul de problematice, mai ales atunci cand apar in cultura de legume sau in livada pentru care am muncit luni in sir cu visul de a ne bucura de niste roade. Iar graurii, ciorile sau porumbeii pot provoca adevarate dezastre in gradina daca nu sunt tinuti departe.

Daca doresti sa pui la cale un plan de prevenire sau de indepartare a pasarilor din gradina ta, trebuie, inainte de toate, sa identifici specia de pasare cu care te confrunti, deoarece exista metode de eliminare care dau randament pentru anumite specii, in timp ce alte metode sunt eficiente pentru alte specii de pasari. De asemenea, trebuie sa ai in vedere ca anumite specii de pasari sunt protejate de lege, prin urmare trebuie sa cercetezi care sunt pasii de urmat si ce masuri de prevenire ai voie sa aplici conform legilor in vigoare.

Iata cateva dintre metodele cele mai eficiente care pot alunga pasarile din curte / gradina:

Daca in trecut se folosea traditionala sperietoare de ciori care, sigur, era destul de eficienta, in prezent gasim pe piata forme de repelenti care ofera rezultate mult mai bune intr-un timp mult mai scurt. Cei mai des intalniti repelenti pe care ii putem gasi sunt:

– Aparatul electronic sonic profesionat impotriva pasarilor. Acest dispozitiv electronic produce sunete specifice apelurilor de primejdie si tipete ale pasarilor de prada, reusind astfel sa alunge pasarile nedorite fara a le face rau. Nu implica utilizarea unor curse sau a chimicalelor si este programabil, actionand pe o arie de circa 3 hectare.

Este eficient impotriva ciorilor, porumbeilor, graurilor, vrabiilor, sturzilor, randunelelor, ratelor, ciocanitorilor, etc.

– Laserul OP profesional portabil. Este un alt dispozitiv ce reuseste sa tina departe pasarile intr-un mod sigur si netoxic, neutilizand curse sau substante toxice. Acesta are in componenta lentile si componente optice de inalta precizie si produce un fascicul laser verde pentru a indeparta pasarile, astfel ca are eficienta mai mare in orele de dimineata sau de seara si in zilele cu luminozitate redusa. Ofera rezultate excelente impotriva porumbeilor, graurilor, ciorilor, pescarusilor, mierlelor, randunelelor, vrabiilor, etc.

– Zmeul soim. Sub forma unui soim negru, acest zmeu realizat manual cu dimensiuni de circa 1,20 m x 0,70 m se poate ridica pana la 20 de metri inaltime, in functie de inaltimea suportului, speriind pasarile pe o raza de circa 1 hectar. Zmeul soim este eficient in alungarea ciorilor, porumbeilor, graurilor, mierlelor, cotofanelor, cormoranilor si chiar a rozatoarelor.

Au văzut: 136